Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ενδιαφέρεσαι για την αλήθεια;



 Αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα. Αν ναι, τότε εσύ και οι Χριστιανοί ενδιαφέρεστε για το ίδιο πράγμα. Ο Ιησούς είπε: “Εγώ είμαι η αλήθεια” Αν ενδιαφέρεσαι για το τι είναι απόλυτο και πραγματικό, τότε δεν μπορείς να παραμένεις αδιάφορος απέναντι στο Χριστό.

Έχεις το θάρρος να εξετάσεις τι πιστεύεις; Οι άνθρωποι συνηθίζουν να ζυγίζουν τα υλικά, να παίρνουν αποφάσεις και να εμπιστεύονται τον εαυτό τους σε θεωρίες της φυσικής, με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία. Όμως, φοβούνται να κάνουν το ίδιο και με το υλικό της Αγίας Γραφής. Ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση που είναι πειστικό, θα τους ελκύσει στο Χριστό, κι αυτό είναι κάτι που αποφεύγουν! Βέβαια, αν είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν τις αθεϊστικές τους πεποιθήσεις, θα έπρεπε να είναι αρκετά πρόθυμοι να διαβάσουν το λόγο του Θεού. Θα τους έδινε κατευθείαν υλικό για να το περιγελάσουν με τους φίλους τους. Αλλά, βλέπετε, δεν έχουν το θάρρος οι άνθρωποι να εξετάσουν τι πιστεύουν.


Τολμάς να υποστηρίξεις τη μειοψηφία; Ο Χριστός προειδοποίησε υποψήφιους μαθητές να σκεφτούν τις θυσίες που θα κάνουν αν Τον ακολουθήσουν. Έπρεπε να είναι έτοιμοι να σταθούν απέναντι σε διπλάσια εχθρική δύναμη και να πολεμήσουν. Διαφορετικά, θα έπρεπε να δεχτούν εξευτελιστικούς όρους ειρήνης, σε πολύ λίγο χρόνο. Δεν είναι ευχάριστο να παραδεχτείς ότι έχεις λάθος στα βασικά θέματα της ζωής και του θανάτου. Δεν είναι εύκολο να ενωθείς με την περιφρονημένη εκκλησία του Ιησού Χριστού. Δεν είναι εύκολο να σε περιγελούν στη δουλειά σου για την αφοσίωσή σου στον Ιησού Χριστό. Ο Χριστός ποτέ δεν είπε ότι θα είναι εύκολο. Πολλοί άνθρωποι ντύνουν τη δειλία τους μ’ ένα άλλο όνομα: «Δεν είμαι θρησκευόμενος». Ο Άνθρωπος από τη Ναζαρέτ είναι πολύ απαιτητικός και ασυμβίβαστος για τους δειλούς, τους συμβιβασμένους, τους οκνηρούς κι αυτούς που πάνε με τους πολλούς!

Θες να βρεις πλήρη ικανοποίηση; Ο Χριστός κάποτε περιέγραψε τη βασιλεία του Θεού σαν την ανακάλυψη ενός θησαυρού. Σκεφτείτε ένα αγρότη να οργώνει το χωράφι του μελαγχολικά, ανιαρά, χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες. Ξαφνικά, το υνί του χτυπάει ένα κουτί. Σκύβει, το βγάζει από το χώμα, το ανοίγει ……. και βρίσκει κατάπληκτος ότι το κουτί περιέχει ένα θησαυρό. Αυτό εννοούσε ο Κύριος όταν έλεγε ότι η βασιλεία των ουρανών μοιάζει με θησαυρό κρυμμένο στο χωράφι (Ματθ.ιγ:44). Η βασιλεία του Θεού ήρθε σ’ εμάς στο πρόσωπο του Βασιλιά, του Ιησού Χριστού. Δεν έχει καμιά σχέση με τη θρησκεία, τις απαιτήσεις της και τις συνήθειές της.

Η ζωή που ο Χριστός μας χαρίζει ενδιαφέρεται για τις σχέσεις μας. Πρώτα απ’ όλα έρχεται η αποκατάσταση στη σχέση μας με το Θεό. Μετά έρχεται η αποκατάσταση στις σχέσεις μας με τους άλλους. Οι καλές σχέσεις είναι απ’ τα πιο πολύτιμα πράγματα στη ζωή. Παρόλα αυτά, πολύ συχνά καταστρέφονται από εγωισμό, φυλετικές προκαταλήψεις, ζήλια ή υπερηφάνεια. Ο Ιησούς ενώνει τους ανθρώπους και φέρνει αρμονία εκεί που κάποτε υπήρχε διχόνοια. Αυτό είναι πληρότητα ύψιστου βαθμού!