Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Να, μια καλή ιδέα!




«Ο τοίχος της καλοσύνης»: Μια ιδέα για τους άστεγους που συγκινεί

«Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Αν το χρειάζεσαι, πάρτο» το μήνυμα που συνοδεύει τις υπαίθριες «ντουλάπες»

Από κρεμάστρες έχουν γεμίσει τις τελευταίες ημέρες τοίχοι στους δρόμους πόλεων του Ιράν σε ένα πρότζεκτ με την ονομασία «ο τοίχος της καλοσύνης».



Την ιδιότυπη υπαίθρια «ντουλάπα» συνοδεύει το μήνυμα «Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Αν το χρειάζεσαι, πάρτο».

Πρόκειται για μια προσπάθεια ανακούφισης των χιλιάδων αστέγων στη χώρα που ξεκίνησε από την βορειανατολική πόλη Μασχάντ καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για όσους ζουν στους δρόμους.


Οι Ιρανοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, κρεμάνε στους τοίχους ζεστά ρούχα και αφήνουν παπούτσια για τους αστέγους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι άστεγοι στο Ιράν ανέρχονται σε 15.000 αλλά ανεπίσημα ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι ζει μόνο στην Τεχεράνη και ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.


Στη χώρα υπάρχουν κρατικοί οργανισμοί που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους «ανθρώπους με τα χαρτόκουτα», όπως ονομάζονται, αλλά υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που το κάνουν γεγονός που εξηγεί γιατί οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
«Πρέπει να κάνουμε κάτι μόνοι μας. Η ζωή είναι πολύ σύντομη. Να είστε καλοί και ευγενικοί με αυτούς που σας έχουν ανάγκη όσο μπορείτε», έγραψε ένας χρήστης στο Instagram.

ΠΗΓΗ: www.dinfo.gr