Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αμετακίνητο στήριγμα



Ψαλμός ριθ:41-48
 

Και σήμερα το λέμε, μάλιστα για ανθρώπους κάποιου κύρους, ότι: «στηρίζομαι στο λόγο του». Λόγο ενός ανθρώπου, που όμως στο παρελθόν ξανά και ξανά αποδείχτηκε πρόσωπο αξιόπιστο.
 

Κι ο Ψαλμωδός εδώ, το ίδιο κάνει. Στηρίζεται, ελπίζει, περιπατεί, εκζητεί, εντρυφά, μελετάει το λόγο του Θεού. Γιατί, «κάθε λόγος που βγαίνει από το στόμα του Θεού» (Ματθ.δ:4), αποτελεί τροφή και τρυφή πνευματική για τον άνθρωπο.
 


Τούτη τη δυναμική ενέργεια του λόγου του Θεού στις καρδιές αυτών που τον μελετούν, δεν μπορεί κανένας καλόπιστος άνθρωπος να την αμφισβητήσει.
 

Ο λόγος του Θεού, ποτέ δεν επιστρέφει κενός. 

Επιχειρηματίας, που άνοιξε το συρτάρι του κομοδίνου, στο ξενοδοχείο, για ν’ ακουμπήσει το περίστροφο με το οποίο θ’ αυτοκτονούσε, είδε τη Βίβλο, μελέτησε, μετανόησε, σώθηκε.
 

Το εδ.45, είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο. «Θα περπατώ σε ευρυχωρία, γιατί... εξεζήτησα τις εντολές σου». Που σημαίνει, ότι όσο περσότερο ο λόγος του Θεού μας γίνεται καθημερινή τροφή και τρυφή, τόσο ο ψυχικός και πνευματικός μας κόσμος θα πλουτίζεται και θ’ απολαμβάνει το ξεχείλισμα του Θεού. Πόσο μελετάς το λόγο του Θεού;