Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αμαρτίες που δεν ενοχλούν την εκκλησία!!




Απάθεια

Οι καλύτεροι φίλοι της απάθειας είναι η παθητικότητα και «τα δικαιώματα». Και οι τρεις μαζί είναι μια πολύ κακή τριάδα!


Δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο ή κανονικό για το Θεό. Τη δύναμή Του δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε. Η ομορφιά Του δεν περιγράφεται. Η αγάπη Του είναι πέρα από κάθε μέτρο. Ο ίδιος Θεός που δημιούργησε το σύμπαν και τοποθέτησε τ’ αστέρια στη θέση τους, θέλει να έχει μια σχέση μαζί σου.



Κι όμως, η στάση είναι συχνά, «Εντάξει, ο Θεός μ’ αγαπάει. Α, ωραία, τι θα φάμε;»  Όχι. Δεν το έπιασες αδερφέ. Ο Θεός σ' αγαπάει, κι εσύ αρκείσαι σ’ ένα «Α, ωραία»!


Η απαθής προσέγγισή μας στο Θεό εξηγεί πολλά, γιατί οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν επιθυμούν να γίνουν Χριστιανοί.


Θέλω να πω, σκέψου το ξανά αυτό! Πόσους Χριστιανούς έχεις γνωρίσει που σε έκαναν να σκεφτείς, «Ω, θέλω να είμαι σαν κι αυτούς;». Αλλά κανονικά έτσι έπρεπε να είναι, συμφωνείς; Μήπως κάνω λάθος; Δεν θα έπρεπε να έχεις αφήσει το Θεό να σε μεταμορφώσει τόσο, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να σε ρωτήσουν για τη ζωή σου, ακόμα κι αν μισούν το Θεό;


Στην Αγία Γραφή, όταν οι άνθρωποι έχουν πραγματικές εμπειρίες με το Θεό, όλα αλλάζουν. Τα πάντα. Έτσι, εγείρεται το ερώτημα, «Έχεις εμπειρίες με το Θεό;»