Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Παγκόσμιες απαντήσεις στο θέμα της σχέσης του ανθρώπου με το Θεό:



Όταν ζητηθεί απ’ τους ανθρώπους να σκεφτούν για λίγο πάνω σε θέματα όπως η ανθρώπινη φύση, η θρησκεία, η καταγωγή του ανθρώπου, η ζωή μετά το θάνατο, η δυνατότητα συγχώρεσης των αμαρτιών, τότε έχουν την τάση να βρίσκουν τις ίδιες απαντήσεις, είτε βρίσκονται στην Ανατολή, είτε στη Δύση, στο Βορά ή στο Νότο!



1.       Όλες οι θρησκείες οδηγούν στο Θεό.
Αυτός που απαντά έτσι, δεν ξέρει σχεδόν τίποτα για τη δική του θρησκευτική προέλευση κι ακόμα λιγότερο για οποιαδήποτε άλλη.

2.       Ο Ιησούς ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος.
Είναι αμφίβολο αν αυτός ο άνθρωπος έχει ποτέ ερευνήσει σοβαρά τις αξιώσεις του Ιησού, ή τις αποδείξεις που τις επιβεβαιώνουν.

3.       Κάνω το καλύτερο που μπορώ, ποιος κάνει κάτι περισσότερο;
Αυτός, δεν προσπαθεί καθόλου να κάνει το καλύτερο, άλλωστε ποιος μπορεί να το κάνει, αλλά δεν έχει ούτε την ειλικρίνεια να το παραδεχτεί, όπως θα έπρεπε.

Φαίνεται, ότι οι άνθρωποι είναι γενικά ικανοποιημένοι στο να μη σκέφτονται τα ουσιαστικότερα ζητήματα, της ζωής και του θανάτου. Αυτό δεν είναι μόνο επιπολαιότητα, αλλά και ένδειξη ανειλικρίνειας, που αποκαλύπτει απροθυμία ν’ αντιμετωπίσουν τολμηρά τα αποδεικτικά στοιχεία.

4.       Δεν έχει σημασία τι πιστεύεις, αρκεί να είσαι ειλικρινής.
Ποτέ δεν θα εφάρμοζε τα λόγια του αυτά σε κάποιο άλλο τομέα της ζωής του, εκτός απ΄ τη θρησκεία. Νομίζει ότι γίνεται ειλικρινής όταν κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, αλλά, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Αυτό που εννοεί, είναι ότι δεν θα κάνει τον κόπο να ερευνήσει την αλήθεια της χριστιανικής πίστης. Ίσως, επειδή δεν το θεωρεί αρκετά σημαντικό, ή επειδή φοβάται μη ξεσκεπαστεί ή προκληθεί ή ταραχτεί. Αν και εκφράζεται τόσο όμορφα και φιλελεύθερα, πιθανόν να είναι μέσα στην καρδιά του.....ένας δραπέτης της ζωής! Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των περιπτώσεων, είναι μια διάθεση φυγής από την πραγματικότητα και παραμονής στην ουτοπία και το ψέμα. Αυτές οι αντιλήψεις μοιάζουν καλές, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι επικίνδυνες πλάνες και δεν προσφέρουν τη σωστή βάση της ζωής.

Αγαπητέ αναγνώστη, θα θελήσεις να βγεις έξω από τη νοοτροπία του πλήθους και να σκεφτείς στα σοβαρά τον εαυτό σου; Να βρεις το κουράγιο να ερευνήσεις τα αποδεικτικά στοιχεία και να ρωτήσεις τον εαυτό σου ποια είναι η σχέση σου με το Θεό, αν υπάρχει Θεός, τι γίνεται με τη ζωή μετά το θάνατο...

Είναι τεράστια η σημασία αν υπάρχει Θεός ή όχι, αν έχει αποκαλύψει τον Εαυτό Του, αν μας δέχεται ή όχι. Το να κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο, ή να επαναλαμβάνουμε τα παπαγαλίστικα συνθήματα, δεν θα μας βοηθήσει καθόλου. Καλύτερα είναι να φανούμε δυνατοί και ν’ αντιμετωπίσουμε την αλήθεια, όποια κι αν είναι.