Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Ποιοι είμαστε


Η εκκλησία μας ξεκίνησε με συναθροίσεις σε σπίτια και αργότερα, το 1986, δημόσια στην Καλλιθέα με την ονομασία «Κοινωνία Μαθητών Χριστού». 

Το 1993 μεταφερθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου και παραμείναμε μέχρι το 1997, όμως τώρα με το όνομα «Εκκλησία Ανανεωμένων Χριστιανών». 

Μετά από αίτηση που κάναμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πήραμε την άδεια να λειτουργούμε σαν Ευκτήριος Οίκος με την ονομασία «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ». Από το 1998 βρισκόμαστε στην οδό Ζήνωνος 30 στην Ομόνοια. 


Το 2013 μεταφερθήκαμε στην οδό Ναυάρχου Βότση 21 στον Άγ. Νικόλαο Πατησίων.

Έχουμε τακτικές συναθροίσεις κάθε Τετάρτη 20.00 - 22.00  και Κυριακή 11.00 - 13.00

Είμαστε λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων κάθε ηλικίας που μας ενώνει το ότι έχουμε γνωρίσει τον Ιησού Χριστό όπως στην πραγματικότητα είναι. Τον δεχτήκαμε σαν Σωτήρα μας, σαν Κύριό μας και Θεό μας. Δεν έχουμε την πρόθεση να ελαττώσουμε οποιαδήποτε προσωπική σχέση έχετε με τον Ιησού. Ούτε θέλουμε να σας καταπείσουμε για τις ιδέες μας η κάποιο δόγμα. Απλά θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την αλήθεια όπως είναι γραμμένη μέσα στο λόγο του Θεού.

Πιστεύουμε και διακηρύττουμε ότι η Εκκλησία του Ιησού Χριστού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ή ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Οντότητα πνευματική που με κανένα τρόπο και κανένα λόγο ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ, ούτε έχει λόγο να το κάνει, με τα οποιαδήποτε ανθρώπινα σχήματα και συστήματα.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στον ένα, αληθινό και ζωντανό Θεό, δημιουργό του σύμπαντος που είναι παντογνώστης, παντοδύναμος, πανταχού παρών, ο αιώνιος Πατέρας. Είναι η πηγή της αγάπης, κάθε αγαθού και κάθε αλήθειας. Φανερώθηκε στο Γιο Του Ιησού Χριστό για να μας λυτρώσει από την αμαρτία (Δευτερονόμιο ς:4 Β' Κορινθίους ιγ:14, Α' Τιμοθέου α:17, γ:16, ς:13-16).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στη θεοπνευστία των Γραφών, ότι δηλαδή τα γνήσια χειρόγραφα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης είναι ο λόγος του Θεού που δόθηκε δια μέσου ανθρώπων. Η Γραφή που σήμερα έχουμε είναι ο μοναδικός κανόνας πίστης και χριστιανικής ζωής καθώς και η μοναδική πηγή αλήθειας και σωτηρίας (Β' Τιμοθέου γ:16, Β' Πέτρου α:20-21).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, που διακηρύττει ότι ο Ιησούς είναι ο μονογενής Γιος του Θεού που γεννήθηκε από παρθένο κι έζησε για να μας φανερώσει τα λόγια και τα έργα του Θεού. Σαν άνθρωπος, πέθανε στη θέση μας πάνω στο σταυρό, πληρώνοντας το μισθό των δικών μας αμαρτιών για την ικανοποίηση της δικαιοσύνης του Θεού. Έτσι έγινε η ανώτερη θυσία περί αμαρτίας. Τάφηκε σε μνήμα, αλλά την τρίτη μέρα αναστήθηκε κατά τις Γραφές και τώρα είναι δοξασμένος σαν Βασιλιάς βασιλιάδων και Κύριος κυρίων. Είναι ο Θεός που φανερώθηκε σε σάρκα, είναι τέλειος άνθρωπος και ο Θεός. Μέσα Του κατοικεί όλο το πλήρωμα της θεότητας σωματικά (Πράξεις ι:38-40, Α' Κορινθίους ιε:1-4, Κολοσσαείς β:9).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στο γνήσιο αποστολικό σχέδιο σωτηρίας, που έγινε γνωστό την ημέρα της Πεντηκοστής, τη μέρα που ξεκίνησε η εκκλησία της Καινής Διαθήκης. Αυτό περιλαμβάνει πίστη στον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα και Κύριο, ειλικρινή μετάνοια, βάπτισμα με κατάδυση στο νερό στο όνομα του Ιησού, βάπτισμα με Αγιο Πνεύμα με το σημείο της ομιλίας σε άγνωστες γλώσσες - όπως έγινε με τους πιστούς της πρώτης εκκλησίας (Πράξεις των αποστόλων β:1-39, ι:44-48).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στη ζωή του αγιασμού, εσωτερικό και εξωτερικό, σαν αποτέλεσμα του έργου της χάρης του Θεού στη ζωή μας, γιατί ο λόγος του Θεού λέει ότι όλοι όσοι ονομάζονται με το όνομα του Χριστού πρέπει ν' αποχωριστούν από την αμαρτία κι από κάθε αμαρτωλό τρόπο ζωής του παρόντα αιώνα (Εφεσίους δ:21-24, Β' Τιμοθέου β:19, Εβραίους ιβ:14).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στον πρακτικό γνήσιο χριστιανισμό, αγαπώντας το Θεό και τους ανθρώπους, προσευχόμενοι, υπακούοντας το λόγο του Θεού, λατρεύοντας και δοξάζοντας Αυτόν μέσα από την καρδιά μας, ομολογώντας την πίστη μας, δεσμευμένοι με τις/τους συζύγους μας και τις οικογένειές μας, βοηθώντας όπως μπορούμε ο ένας τον άλλο σε καιρούς ανάγκης, δουλεύοντας τίμια και με ειλικρίνεια στις εργασίες μας, τιμώντας και σεβόμενοι τις κυβερνήσεις μας σε υπακοή της θείας οδηγίας για τις ανθρώπινες κοινωνίες, αφιερώνοντας το χρόνο μας, τα ταλέντα μας και ό,τι άλλο έχουμε για την αύξηση της Βασιλείας του Θεού στη γη (Ρωμαίους ιβ & ιγ, Kολοσσαείς γ & δ).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στην τοπική και παγκόσμια εκκλησία, που ιδρύθηκε από τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, σαν μια μοναδική και ιδιαίτερη κοινωνία όλων των πιστών. Είναι μια πνευματική κοινότητα με σκοπό τη λατρεία και την υπηρεσία του Θεού και των ανθρώπων στην οποία κάθε πιστός πρέπει να είναι μέλος, γιατί αυτή είναι το σώμα του Χριστού στον κόσμο σήμερα, φανερώνοντας την ίδια θαυμαστή δύναμη και πνευματικά χαρίσματα που είχε η πρώτη εκκλησία (Α' Κορινθίους ιβ, Εφεσίους δ:4-16).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στην επιστροφή του Ιησού Χριστού, όταν θα ηχήσει η τελευταία σάλπιγγα, τότε που οι νεκροί εν Χριστώ θ' αναστηθούν πρώτα και μετά εμείς, όσοι απομένουμε στην παρουσία του Κυρίου, θ' αρπαχτούμε για να συναντήσουμε τον Κύριο στον αέρα και να είμαστε για πάντα μαζί Του (Α' Κορινθίους ιε:51-55, Α' Θεσσαλονικείς δ:13-18).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Στην τελική κρίση του λευκού θρόνου, τότε που οι ασεβείς θα τιμωρηθούν ενώ οι δίκαιοι θα πάρουν τα βραβεία τους. Πιστεύουμε στόν τελικό θρίαμβο της δικαιοσύνης και στην αιώνια ζωή (Ρωμαίους ιδ:10-12, Β' Θεσσαλονικείς α:6-10, Αποκάλυψη κ:12 - κα:8).