Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ενδιαφέρεσαι για το μέλλον σου;



Ποιος θα μπορούσε να πει όχι! Η μόρφωσή μας, οι φιλοδοξίες μας, τα προσόντα που θέλουμε να έχουμε, η δίψα για προαγωγή, όλα καταλήγουν στο να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά, τι γίνεται όταν το έχουμε εξασφαλίσει; Δεν υπάρχει ένα κενό στην κορυφή; Το χρήμα δεν ικανοποιεί συνέχεια, ούτε το σεξ, ούτε η φήμη. Πολλοί που ήδη είναι σε κάποια κορυφή το ξέρουν πολύ καλά αυτό! Η ηθοποιός Ράκελ Γουέλς το απέδωσε πολύ σωστά σε μια συνέντευξη που έδωσε σε κάποια εφημερίδα. Είπε: «Απόκτησα ότι ήθελα κι όμως ήμουν τελείως δυστυχισμένη … Σκεφτόμουν ότι ήταν πολύ παράξενο που απόκτησα ότι ήθελα από παιδί – πλούτη, δόξα και επιτυχία στην καριέρα μου. Είχα όμορφα παιδιά κι ένα τρόπο ζωής που φαινόταν αξιοθαύμαστος, όμως ήμουν τέλεια κι αξιολύπητα δυστυχισμένη. Το έβρισκα πολύ τρομακτικό να αποκτήσει κάποιος όλα αυτά τα πράγματα και να είναι τόσο δυστυχισμένος».


Αν είναι έτσι, τότε τι νόημα έχει η ζωή; Κατευθυνόμαστε προς τον εξαφανισμό ή μήπως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο;

Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το μέλλον σου, δεν μπορείς ν’ αποφύγεις τη σκέψη πάνω στο θέμα του προορισμού του ανθρώπου. Ο Πασκάλ είπε κάποτε ότι η άλλη ζωή είναι σαν ένα στοίχημα. Αν πιστεύεις στο Θεό, δεν μειονεκτείς σ’ αυτή τη ζωή κι έχεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην άλλη. Αν δεν πιστεύεις, αλλά εξακριβώσεις μετά το θάνατο ότι είχες κάνει λάθος, σε λυπάμαι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την αιώνια κόλαση. Ο Κύριος Ιησούς είχε πει κάποτε ότι εκεί «ο σκώληξ αυτών δεν τελευτά και το πυρ δεν σβύνεται» (Μάρκ.θ:44).

Τι λογική υπάρχει στο να κλείσεις τα μάτια σου στο μόνο πρόσωπο, που όχι μόνο μας το επιβεβαίωσε απόλυτα, σπάζοντας τα δεσμά του θανάτου, ότι υπάρχει μετέπειτα ζωή, αλλά μας έδειξε και πώς να φτάσουμε εκεί; Στο εμπόριο είναι τρέλα να δουλεύεις για μικρά κέρδη αμελώντας την υπερτίμηση ή υποτίμηση του κεφαλαίου. Όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει στον άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή μετά το θάνατο.

Καμιά φορά οι άνθρωποι λένε: «δεν είμαι θρησκευόμενος» με μια δόση μελαγχολίας, σα να ήθελαν να πουν «Μακάρι να είχα την πίστη σου». Η απάντηση εδώ είναι απλή: Μπορείς να έχεις την πίστη μου. Η πίστη δεν είναι τίποτε άλλο από εμπιστοσύνη που για να είναι σωστή πρέπει να έχει δύο πλευρές. Η πρώτη είναι η καλή μαρτυρία, η αξιοπιστία και η δεύτερη η γνήσια αφοσίωση. Είναι τόσο απλό, όσο ακούγεται. Έχεις εμπιστοσύνη στις μηχανές του αεροπλάνου και γι’ αυτό ταξιδεύεις μ’ αυτό. Το ίδιο είναι και με τη χριστιανική πίστη. Πρώτα χρειάζεται να βεβαιωθείς ότι υπάρχει Θεός που ενδιαφέρεται για σένα, αποκάλυψε τον Εαυτό Του στο πρόσωπο του ανθρώπου Ιησού Χριστού και είναι δυνατόν να έρθεις σ’ επαφή μαζί Του. Μετά, χρειάζεται να εμπιστευτείς τον εαυτό σου στην αξιοπιστία Του.