Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Γιορτή της Μητέρας:

  • (Δευτερονόμιο 27:16) Επικατάρατος όστις κακολογήση τον πατέρα αυτού ή την μητέρα αυτού. Και πας ο λαός θέλει ειπεί, Αμήν.
  • (Έξοδος 20:12) Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, διά να γείνης μακροχρόνιος επί της γης, την οποίαν σοι δίδει Κύριος ο Θεός σου.
  • (Έξοδος 20:12) Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, διά να γείνης μακροχρόνιος επί της γης, την οποίαν σοι δίδει Κύριος ο Θεός σου.
  • (Λευιτικό 19:3) Θέλετε φοβείσθαι έκαστος την μητέρα αυτού και τον πατέρα αυτού και τα σάββατά μου θέλετε φυλάττει. Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σας.
  • (Παροιμίες 19:26) Όστις ατιμάζει τον πατέρα και απωθεί την μητέρα, είναι υιός προξενών αισχύνην και όνειδος.
  • (Παροιμίες 20:20) Ο λύχνος του κακολογούντος τον πατέρα αυτού ή την μητέρα αυτού θέλει σβεσθή εν βαθεί σκότει.
  • (Παροιμίες 23:22) Υπάκουε εις τον πατέρα σου, όστις σε εγέννησε και μη καταφρόνει την μητέρα σου, όταν γηράση.

  • (Ματθαίος 15:4) Διότι ο Θεός προσέταξε, λέγων Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα και, Ο κακολογών πατέρα ή μητέρα εξάπαντος να θανατόνηται
Αυτά, και τόσα άλλα, ο Θεός δεν τα έγραψε για να τηρούνται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, αλλά κάθε μέρα.

Δεν καταλαβαίνω γατί οι χριστιανοί πρέπει να εξομοιώνονται με τον κόσμο που δεν γνωρίζει το Θεό του ουρανού, ενώ μπορούν να τιμούν τους γονείς τους κάθε μέρα με τον άγιο τρόπο που ο Θεός έχει ορίσει!

Αναρωτιέμαι αν αύριο θα συνεχίσουν να γράφονται αυτά που σήμερα κυκλοφορούν και να δημοσιεύονται τόσες εικόνες.



Η Ανα Τζάρβις και η αληθινή ιστορία πίσω από την εμπορευματοποίηση

Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου και τα ανθοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές. Ωστόσο πολλά χρόνια πριν, η γιορτή είχε διαφορετικό νόημα και η γυναίκα που την καθιέρωσε πέθανε πολεμώντας την ίδια την έμπνευσή της.

Η Ημέρα της Μητέρας εγκαθιδρύθηκε τον 20ο αιώνα από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών.

Ειδικότερα η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Στο 1908, η Ana Jarvis, η ακτιβίστρια από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να τιμήσει την μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε μία εκστρατεία προκειμένου να καθιερωθεί η μέρα της μητέρας ως επίσημη γιορτή.

Η Jarvis έχασε τη μητέρα της το 1905 και καθώς δεν είχε η ίδια παντρευτεί ή αποκτήσει παιδιά ένιωσε την ανάγκη να τιμήσει τη μνήμη της.

Η εκστρατεία που έκανε το 1908 για την καθιέρωση της γιορτής είχε μεγάλη απήχηση και στις 10 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, εκατοντάδες οικογένειες συγκεντρώθηκαν στο Γκράφτον, τη γενέτειρα της Τζάνις σε μία εκκλησία που αργότερα μετονομάστηκε «Διεθνής Ναός της Μητέρας» καθώς και σε άλλες πόλεις για να υποστηρίξουν την κίνηση της.

Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και μάλιστα τα πρώτα χρόνια ήταν επίσημη αργία, ενώ ακόμα και οι ευγενείς έδιναν στους υπηρέτες τους άδεια προκειμένου να περάσουν την μέρα με τις μητέρες τους.

Με το πέρασμα των χρόνων η Γιορτή της Μητέρας έχασε τον παραδοσιακό της χαρακτήρα και το νόημα με το οποίο ξεκίνησε. Και από μια γιορτή που καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η έννοια της μητρότητας μετατράπηκε σε μια εμπορική και διαφημιστική γιορτή, εξυπηρετώντας τα καταναλωτικά ένστικτα των ανθρώπων.

Έτσι τα συμβολικά λουλούδια των πρώτων χρόνων της γιορτής έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες, ενώ οι σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ προωθούν τα τελευταία χρόνια και άλλα δώρα μικρής, αλλά και μεγαλύτερης χρηματικής αξίας.

Γύρω στο 1920, η Jarvis εξοργισμένη από την διεθνή εμπορευματοποίηση της γιορτής και μαζί με την αδελφή της Ελσινόρη ξεκίνησαν νέα εκστρατεία προκειμένου να καταργήσουν την «εμποροπανήγυρη» στην οποία είχε εξελιχθεί το αρχικό τους όραμα και συνελήφθησαν αρκετές φορές για την προσπάθεια τους αυτή.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωνε η Jarvis «το να στέλνεις τυπωμένες κάρτες στη γιορτή της μητέρας δείχνει ότι είσαι πολύ τεμπέλης για να γράψεις ένα γράμμα στη γυναίκα που έκανε για σένα περισσότερα απ' όσα οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος στον κόσμο» ενώ για τα γλυκά και τα σοκολατάκια δήλωνε ότι το θεωρούσε τελείως υποκριτικό, αφού τα περισσότερα εν τέλει τα έτρωγε ο ίδιος ο αποστολέας.

Ωστόσο ο πόλεμος που κήρυξε η Ana Jarvis στη γιορτή που η ίδια εμπνεύστηκε δεν έφερε αποτέλεσμα και η ίδια πέθανε το 1948 πάμφτωχη και με άνοια σε κάποιο σανατόριο.

Αυξάνεται η γυναικεία απιστία μετά από τη Γιορτή της Μητέρας

Οι ημέρες επιβάλλουν άμεση αναζήτηση δώρου για τη γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο. Ή τουλάχιστον αυτό προβλέπουν οι «κανόνες» που έχουν δημιουργήσει στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού ημέρες όπως η Γιορτή της μητέρας, την Κυριακή. Όσο όμως τα παιδιά αναζητούν το καλύτερο δώρο, οι σύζυγοι πρέπει να αρχίσουν να... οχυρώνονται. Γιατί σύμφωνα με έρευνα, το αμέσως επόμενο διάστημα εκτινάσσονται τα «κρούσματα» απιστίας από τις γυναίκες!

Αυτό αποκαλύπτει μία έρευνα που έκανε το Ashley Madison.com, μία ιστοσελίδα γνωριμιών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τις 15.000 μητέρες που εξομολογήθηκαν ότι έχουν απατήσει τον σύντροφό τους, οι περισσότερες παραδέχονται ότι το έκαναν το διάστημα έπειτα από τη «δική τους» ημέρα. Συγκεκριμένα, το 2012 παρατηρήθηκε μία συγκλονιστική αύξηση 439% στην απιστία τη Δευτέρα που ακολούθησε την Γιορτή της μητέρας, σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες «φυσιολογι5κές» Δευτέρες!

«Στη συγκεκριμένη γιορτή οι γυναίκες έχουν την τάση να μεγαλοποιούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναρωτιούνται για τις επιλογές που έχουν κάνει στη ζωή τους και τελικά καταλήγουν στο συμπέρασμα πως θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό για τον εαυτό τους. Το τελευταίο τις οδηγεί συνήθως και στο πρώτο βήμα προς την απιστία», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του Ashley Madison.com, Νόελ Μπίντερμαν.

Έπειτα από αυτό, οι γυναίκες προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις υποχρεώσεις της μητρότητας και εκείνες που δημιουργεί ο παράνομος δεσμός τους. Το 67% παραδέχθηκε πως έχει μιλήσει στο τηλέφωνο με τον εραστή τους μπροστά στο παιδί τους, το οποίο μπορεί να περιμένει με τις... ώρες την εμφάνιση της μητέρας του, καθώς το 56% εξομολογήθηκε πως έχει αργήσει να το πάρει από το σχολείο ως συνέπεια της απιστίας. Κάποιες δεν δίστασαν να συστήσουν τον εραστή στο παιδί τους με ψεύτικο όνομα (4%), ενώ ένα μικρό ποσοστό (2%) είχε την ατυχία να τις πιάσει στα... πράσα το «βλαστάρι» τους!

Πώς προέκυψε η γιορτή της μητέρας;

Πάντα σιχαινόμουν τις διάφορες γιορτές τύπου Αγίου Βαλεντίνου, γιορτή της μητέρας κτλ. καθώς τις θεωρούσα εντελώς εμπορικές και ως εκ τούτου μια «στημένη» αφορμή για να πλουτίζουν τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία.

Επίσης ένιωθα ότι οι καθιερωμένες «χαρούμενες» μέρες αποδυνάμωναν παντελώς όλο το συναισθηματικό φορτίο που μπορεί να έχουν οι έννοιες -αφορμή για τις εν λόγω γιορτές και τα πανηγύρια όπως είναι η μητρότητα.

Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχει και η σχετική προϊστορία. Η γιορτή της μητέρας έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Στην Αρχαιότητα ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της, η Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και όλων των ολύμπιων θεών που ήταν η θεά της γονιμότητας. 

Στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η γιορτή της μητέρας ήταν αφιερωμένη στη θεά Κυβέλη και γιορτάζονταν κάθε Μάρτιο.

Στη συνέχεια συναντάμε 
την Γιορτή της Μητέρας, στη Μεγάλη Βρετανία στον 17 αιώνα ως «Mothering Sunday». 

Αυτή η μέρα γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή της Παναγίας και όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους.

Στην Ελλάδα η γιορτή της Μητέρας εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929 και συνδυάζεται με την χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Στην δεκαετία του 1960 η γιορτή μεταφέρεται από τον Φεβρουάριο στην δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου.


Παγκόσμιες Ημέρες !!!

Ιανουάριος
26 Παγκόσμια Ημέρα των Τελωνείων
27 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας
27 Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος
28 Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Φεβρουάριος
2 Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
4 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
5 Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο
6 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής
10 Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου
10 Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό
11 Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112
12 Ημέρα της Ερυθράς Χειρός
13 Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
14 Ημέρα των Ερωτευμένων (Αγίου Βαλεντίνου)
15 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
20 Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης
21 Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας
21 Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού
22 Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης
23 Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιών
28 Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Μάρτιος
1 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αυτοβασανισμού
1 Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας
3 Διεθνής Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή
3 Παγκόσμια Εβδομάδα Ψηφιακού Βιβλίου
6 Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας
6 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Δικαίων
8 Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας
9 Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Αστυνομικών
10 Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος
11 Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη
12 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο
14 Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας
14 Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς Π
14 Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού
15 Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
15 Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου
15 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας
15 Παγκόσμια Ημέρα Επαφής
15 Πανελλήνια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
20 Διεθνής Ημέρα της Γης
20 Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας
20 Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας
20 Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους
20 Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
20 Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης
20 Ημέρα της Γαλλικής Γλώσσας
20 Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού
20 Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας
21 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού
21 Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
21 Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
21 Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down
21 Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου
21 Διεθνής Ημέρα του Νόρουζ
22 Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό
22 Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στους Δρόμους
23 Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας
23 Η Ώρα της Γης
24 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
24 Διεθνής Ημέρα για το Δικαίωμα στην Αλήθεια που Αφορά τις Καταφανείς Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Αξιοπρέπεια των Θυμάτων
25 Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης για τους Κρατούμενους και Αγνοούμενους Υπαλλήλους του ΟΗΕ
25 Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα της Δουλείας και του Διατλαντικού Δουλεμπορίου
27 Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
27 Διεθνής Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας
31 Παγκόσμια Ημέρα Αποθήκευσης Αρχείων

Απρίλιος
1 Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου
2 Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
2 Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
4 Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων
4 Διεθνής Ημέρα κατά των Ναρκών
5 Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων
7 Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
7 Διεθνής Ημέρα Μαξιλαροπολέμου
7 Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία στη Ρουάντα
8 Ημέρα του Έθνους των Ρόμα
8 Ζωγράφισε Ένα Πουλί (Draw a Bird Day)
11 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Aσθενείας Πάρκινσον
12 Διεθνής Ημέρα Πτήσης του Ανθρώπου στο Διάστημα
12 Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου
15 Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά των Στρατιωτικών Δαπανών
16 Παγκόσμια Ημέρα Φωνής
17 Παγκόσμια Ημέρα Αγροτικής Πάλης
17 Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
18 Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς
20 Ημέρα του Δισκοπωλείου
20 Ημέρα της Κινέζικης Γλώσσας
21 Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας
22 Ημέρα της Γης
22 Διεθνής Ημέρα της Μάνας Γης
23 Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
23 Ημέρα της Αγγλικής Γλώσσας
24 Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα
24 Διεθνής Ημέρα κατά του Θορύβου
25 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας
25 Ημέρα του DNA
25 Παγκόσμια Ημέρα Γονικής Αποξένωσης
26 Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας
26 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων
27 Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)
28 Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών
29 Παγκόσμια Ημέρα Χορού
29 Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Χημικού Πολέμου
29 Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας
30 Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ

Μάιος
1 Διεθνής Ημέρα Εργατών
2 Παγκόσμια Ημέρα των Blogger
3 Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας
3 Διεθνής Ημέρα της Τούμπας
4 Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης
4 Διεθνής Ημέρα Πυροσβεστών
4 Ημέρα του Πολέμου των Άστρων
5 Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου
5 Διεθνής Ημέρα Μαιών
5 Ημέρα του Πορτογαλόφωνου Πολιτισμού
5 Ημέρα της Ευρώπης (ΣτΕ)
6 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας
6 Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
6 Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας
7 Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος
8 Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
8 Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας)
8 Ώρα Μνήμης και Συμφιλίωσης για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
9 Ημέρα της Ευρώπης (E.E.)
12 Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας
12 Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων
15 Διεθνής Ημέρα Οικογένειας
15 Διεθνής Ημέρα Αντιρρησιών Συνείδησης
17 Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας
17 Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας
17 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης
18 Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
20 Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας
21 Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού
22 Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
23 Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας
24 Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων
25 Ημέρα της Πετσέτας
29 Παγκόσμια Ημέρα Κυανοκράνων
31 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Ιούνιος
4 Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών
5 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
8 Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών
12 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας
14 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
15 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας
15 Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου
16 Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα
17 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας
20 Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
20 Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας (Σέρφινγκ)
21 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
21 Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας
22 Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου
23 Ολυμπιακή Ημέρα
26 Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους
26 Διεθνής Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων
27 Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας

Ιούλιος
6 Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών
11 Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών
17 Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης
18 Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα
26 Διεθνής Ημέρα του Διαχειριστή Συστημάτων
28 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας

Αύγουστος
8 Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού
9 Παγκόσμια Ημέρα Ιθαγενών
12 Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας
13 Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων
18 Παγκόσμια Ημέρα Φάρων
20 Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών
23 Παγκόσμια Ημέρα για την Υπενθύμιση του Δουλεμπορίου και της Κατάργησής του
30 Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων

Σεπτέμβριος
8 Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού
10 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας
15 Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη
15 Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας
16 Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος
21 Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
21 Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ
21 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών
21 Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού
22 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)
23 Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας
26 Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης
26 Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών
27 Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
28 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας
29 Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
29 Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα
30 Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

Οκτώβριος
1 Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων
1Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας
2 Διεθνής Ημέρα Μη Βίας
3 Διεθνής Ημέρα Δράσης της ΠΣΟ
4 Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
5 Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
5 Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch)
7 Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας
7 Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής
9 Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων
10 Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
10 Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)
10 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής
11 Παγκόσμια Ημέρα Αυγού
11 Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού
12 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας
12 Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορητικής Φροντίδας
13 Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών
14 Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων (Τυποποίησης)
14 Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων
15 Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού
15 Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών
15 Διεθνής Ημέρας Αγρότισσας
16 Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
16 Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης
16 Παγκόσμια Ημέρα Άρτου
17 Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
17 Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος
20 Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης
20 Διεθνής Ημέρα Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
22 Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό
24 Ημέρα του ΟΗΕ
24 Μεσογειακή Ημέρα Ακτών
25 Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών
26 Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο
27 Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς
28 Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου
29 Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης
29 Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων
30 Διεθνής Ημέρα Ορθοπεδικών Νοσοκόμων
31Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Νοέμβριος
1 Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας
6 Παγκόσμια Ημέρα για την Παρεμπόδιση της Εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις
8 Παγκόσμια Ημέρα Πολεοδομίας - Χωροταξίας
9 Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού
10 Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη
14 Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη
16 Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας
17 Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων
17 Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών
19 Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας
19 Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα
20 Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής
20 Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
20 Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας
20 Ημέρα Μνήμης Υπερφυλικών
21 Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης
21 Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας
21 Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού
25 Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
29 Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό
30 Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής

Δεκέμβριος
1 Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
2 Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας
3 Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
5 Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη
7 Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας
9 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς
10 Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
10 Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας
11 Παγκόσμια Ημέρα Βουνού
18 Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη
 
ΕΣΥ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Η ΜΗΠΩΣ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ;

(Αποκ.ιη:4) Και ήκουσα άλλην φωνήν εκ του ουρανού, λέγουσαν· Εξέλθετε εξ αυτής ο λαός μου, διά να μη συγκοινωνήσητε εις τας αμαρτίας αυτής, και να μη λάβητε εκ των πληγών αυτής·