Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«ΤΟΞΙΚΟΙ» ΤΥΠΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ



Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι εις πολλά πταίομεν άπαντες (Ιάκ.γ:2).

Αυτό το άρθρο είναι μια καλή ευκαιρία να προσευχηθούμε στον Θεό να μας δείξει τις πτυχές της ζωής μας που δεν είναι παράλληλες με το ευαγγέλιο και να μας δείξει τον τρόπο να είμαστε μια εκκλησία που πραγματικά θα δοξάζει τον Ιησού Χριστό!

Υπάρχουν κάποιοι «τοξικοί» Χριστιανοί που έχουν την ιδιότητα και ικανότητα να επηρεάζουν ολόκληρες εκκλησίες σήμερα.

Ίσως να αναγνωρίσουμε κάποια σημεία στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν ναι, καλό είναι να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε! 


6) Ο «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Αυτοί οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι η πίστη εξασκείται καλύτερα στην απομόνωση. Είναι μια άλλου είδους, πιο επικίνδυνη λύση. Η απομόνωση είναι το μυστικό όπλο του Σατανά.

Είπαμε, ότι ο Ιησούς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της διακονίας Του ανάμεσα σε ατελείς ανθρώπους. Τελικά, όλοι οι φίλοι Του τον άφησαν. Τον εγκατέλειψαν. Ο Ιησούς γνώριζε ότι θα τον πλήγωναν και όμως επένδυσε σ’ αυτούς, άσχετα με το πώς Του φέρθηκαν.

Κοίτα, καταλαβαίνω. Κάποιοι έχουν πληγωθεί από την εκκλησία. Κι εγώ έχω πληγωθεί από την εκκλησία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ενωθείς με μια κοινότητα πιστών. Θα σε πληγώσουν και θα σε απογοητεύσουν. Αλλά όλα τα πράγματα που αξίζουν, έρχονται δύσκολα. Είσαι εγωιστής.

Κι εγώ είμαι εγωιστής. Αλλά η κοινωνία των αδελφών, μας ελευθερώνει από το ναρκωτικό του εγωισμού.

Οι «αγαπώ τον Ιησού, αλλά όχι την εκκλησία» Χριστιανοί θα πετύχουν μόνο λίγο να γίνουν ο άνθρωπος που ο Ιησούς θέλει να είναι. Και θα δείξουν στον κόσμο μόνο ένα μικρό δείγμα του ποιος είναι ο Θεός.