Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Τι «σκοτώνει» έναν γάμο;


Θέλει πολύ δουλειά για να κρατήσεις έναν γάμο αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο.
 
Τι οδηγεί όμως στο τέλος του έναν γάμο και τι θα πρέπει να αποφύγουμε;
 

Να κατακρίνεις συνεχώς τον/την  σύντροφό σου. Συμβαίνει πολύ συχνά στα παντρεμένα ζευγάρια να μειώνουν ο ένας τον άλλο και να γκρινιάζουν συνεχώς. Τίποτα καλό δεν βγαίνει με την γκρίνια.
 
Δεν ρωτάει ο ένας τον άλλο πως ήταν η μέρα του. Μια τόσο απλή φράση που είναι τόσο σημαντική σε μια σχέση. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε πως ενδιαφερόμαστε για το άλλο μας μισό. Μοιραστείτε τα πιο σημαντικά γεγονότα χωρίς όμως να κουράζετε τον/την σύντροφό σας.
 
Να μην περνάτε χρόνο οι δυο σας. Όσο απασχολημένοι και να είστε πρέπει να περνάτε έστω και λίγη ώρα αποκλειστικά οι δυο σας είτε το πρωί όταν ξυπνάτε είτε το βράδυ όταν κοιμούνται τα παιδιά σας.
 
Δεν δείχνετε αγάπη, προσοχή και φροντίδα. Μια αγκαλιά, ένα φιλί ένα άγγιγμα δείχνουν πως ενδιαφέρεστε ακόμη για το άλλο σας μισό. Κρατήστε ο ένας το χέρι του άλλου και δείξτε του αγάπη.
 
Όταν μιλάτε άσχημα για την οικογένεια του/της συντρόφου σας. Μπορεί να μην συμπαθείτε την μάνα του ή αυτός την δική σας αλλά αυτό δεν είναι λόγος να τους κακολογείτε μπροστά του γιατί αυτό μόνο σε καυγάδες θα οδηγήσει.
 
Αν κρατάτε τα χρήματά σας χωριστά. Με το να έχει ο καθένας τα δικά του χρήματα είναι σαν να διαχωρίζετε την ζωή σας και είστε συγκάτοικοι και όχι σύντροφοι.
 
Να βάζετε τα παιδιά σας πάνω από όλα. Φυσικά και τα παιδιά σας είναι η άμεση προτεραιότητά σας αλλά δεν πρέπει να είναι πάνω από την σχέση σας. Τα παιδιά σας θα φύγουν κάποια στιγμή από το σπίτι ενώ εσείς έχετε υποσχεθεί να μείνετε μαζί μέχρι «να σας χωρίσει ο θάνατος».
 
Μιας και μιλάμε για υποσχέσεις, αν συνεχώς αθετείτε τον λόγο σας τότε σκοτώνετε σιγά σιγά τον γάμο σας.
 
Τώρα ξέρετε πως δημιουργούνται προβλήματα σε έναν γάμο. Οπότε καλό θα ήταν να τα αποφύγετε!