Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

«ΤΟΞΙΚΟΙ» ΤΥΠΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι εις πολλά πταίομεν άπαντες (Ιάκ.γ:2).

Αυτό το άρθρο είναι μια καλή ευκαιρία να προσευχηθούμε στον Θεό να μας δείξει τις πτυχές της ζωής μας που δεν είναι παράλληλες με το ευαγγέλιο και να μας δείξει τον τρόπο να είμαστε μια εκκλησία που πραγματικά θα δοξάζει τον Ιησού Χριστό!

Υπάρχουν κάποιοι «τοξικοί» Χριστιανοί που έχουν την ιδιότητα και ικανότητα να επηρεάζουν ολόκληρες εκκλησίες σήμερα.

Ίσως να αναγνωρίσουμε κάποια σημεία στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν ναι, καλό είναι να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε!


8)    Ο φιλοπόλεμος Χριστιανός
 
Αυτοί οι Χριστιανοί εμφανίζονται όταν κάποιος κοροϊδεύει τον Θεό ή προκαλεί τη θεολογία τους και ο χώρος τους συνήθως είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, που ο καθένας μπορεί να γράφει ό, τι θέλει. Συνηθισμένοι εχθροί η ορθόδοξη εκκλησία, οι παπάδες, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Σατανιστές, εύκολα πράγματα….
 
Αυτοί οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι είναι η αστυνομία των ηθών. Χρησιμοποιούν την όποια γνώση έχουν πάνω στη Βίβλο, σαν όπλο για να ρίξουν κάτω όλους τους «εχθρούς». 

Και καυχώνται γι’ αυτό: «Εμείς μόνο τα λέμε και τα ξανά λέμε αυτά»… Είναι επιθετικοί και έχουν συνήθως μια προσβλητική διάθεση προς όλους. Έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, αισθάνονται ότι είναι οι μόνοι σωστοί, με το απαραίτητο κερασάκι, ότι όλα αυτά γίνονται για τη δόξα του Θεού!
 
Αυτοί οι Χριστιανοί είναι τοξικοί γιατί πιστεύουν ότι το να κερδίσεις έναν καυγά και το να δείξεις σε κάποιον τον Θεό είναι το ίδιο πράγμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Ο Ιησούς δεν ενδιαφερόταν καθόλου να κερδίζει καυγάδες στη διάρκεια της διακονίας Του. Το κήρυγμά Του ήταν η Βασιλεία των ουρανών, πως μπορεί να σωθεί κάποιος, πως μπορεί να ζήσει άγια για τον Θεό. Δεν ξεκινούσε τη μέρα Του με ρεπορτάζ τι έκανε ο τάδε Φαρισαίος και ο δείνα Ιερέας, ούτε καθόταν να κουτσομπολεύει τη Συναγωγή. Όταν χρειαζόταν όμως, τα έλεγε όπως έπρεπε!
 
Το να κερδίζεις καυγάδες και διαφωνίες μπορεί να σου δίνει ικανοποίηση, αλλά δεν δοξάζει τον Θεό.