Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

«ΤΟΞΙΚΟΙ» ΤΥΠΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ



Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι εις πολλά πταίομεν άπαντες (Ιάκ.γ:2).

Αυτό το άρθρο είναι μια καλή ευκαιρία να προσευχηθούμε στον Θεό να μας δείξει τις πτυχές της ζωής μας που δεν είναι παράλληλες με το ευαγγέλιο και να μας δείξει τον τρόπο να είμαστε μια εκκλησία που πραγματικά θα δοξάζει τον Ιησού Χριστό!

Υπάρχουν κάποιοι «τοξικοί» Χριστιανοί που έχουν την ιδιότητα και ικανότητα να επηρεάζουν ολόκληρες εκκλησίες σήμερα.

Ίσως να αναγνωρίσουμε κάποια σημεία στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν ναι, καλό είναι να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε! 
 

     9)    ΟΙ «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Αυτοί οι Χριστιανοί φοβούνται για κάθε λέξη που ξεστομίζουν, ότι οι άλλοι θα την παρεξηγήσουν. Πιστεύουν ότι η αλήθεια πρέπει να φιλτράρεται, μήπως κάποιος «αδύνατος» Χριστιανός δεν καταλάβει ακριβώς τι θες να πεις. Με άλλα λόγια, υπάρχουν συζητήσεις που σίγουρα δεν πρέπει να γίνονται στην εκκλησία. Κυρίως αυτές που κάνουν τους άλλους να νιώθουν άβολα.

Σεξ. Έκτρωση. Ψυχικές ασθένειες. Αμφιβολίες για τον Θεό.

Ο Ιησούς πάντως δεν ανησυχούσε καθόλου να είναι «πολιτικά σωστός». Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις έλεγε «Με την ακοήν θέλετε ακούσει και δεν θέλετε εννοήσει, και βλέποντες θέλετε ιδεί και δεν θέλετε καταλάβει» (Ματθ.ιγ:14). Ο Ιησούς ποτέ δεν ανησυχούσε μήπως δεν γίνει κατανοητός.

Έλεγε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια γιατί ήταν ο ίδιος η Αλήθεια. Και η αλήθεια δεν έχει τίποτα να κρύψει.