Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«ΤΟΞΙΚΟΙ» ΤΥΠΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ



Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι εις πολλά πταίομεν άπαντες (Ιάκ.γ:2).

Αυτό το άρθρο είναι μια καλή ευκαιρία να προσευχηθούμε στον Θεό να μας δείξει τις πτυχές της ζωής μας που δεν είναι παράλληλες με το ευαγγέλιο και να μας δείξει τον τρόπο να είμαστε μια εκκλησία που πραγματικά θα δοξάζει τον Ιησού Χριστό!

Υπάρχουν κάποιοι «τοξικοί» Χριστιανοί που έχουν την ιδιότητα και ικανότητα να επηρεάζουν ολόκληρες εκκλησίες σήμερα.

Ίσως να αναγνωρίσουμε κάποια σημεία στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν ναι, καλό είναι να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε! 



   7)    Ο «ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΘΕΟΣ» ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Κόβω και ράβω. Μέσα ή έξω. Πάνω ή κάτω. Μαύρο ή άσπρο. Όλα αυτά περιγράφουν τον «δεν εργάζεται έτσι ο Θεός» Χριστιανό. Το πώς εργάζεται ο Θεός, περιορίζεται στην προσωπική τους οπτική, στις εμπειρίες τους και στη δική τους κατανόηση της Βίβλου. Αυτοί οι Χριστιανοί ισχυρίζονται ότι ο Θεός είναι Παντοδύναμος, αλλά αν κάτι δεν είναι λογικό, γίνονται σκεπτικιστές.

Το μυστήριο του Θεού και το πως κάποιος γίνεται Χριστιανός, συμπιέζονται σε πέντε εύκολα βήματα.

Η οικειότητα και η αγάπη δεν είναι βιομηχανικά προϊόντα. Μπορούμε μόνο τα να νιώσουμε εμπειρικά. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, αποτελεί πρόβλημα βασισμένο στην προσωπική εμπειρία του «δεν εργάζεται ο Θεός έτσι» Χριστιανού. 

Μπορεί να κάνεις τα σωστά βήματα, να ανακαλύψεις όλους τους τύπους, και όμως ακόμα να είσαι μακριά από τον Θεό. Η οικειότητα και η αγάπη δεν είναι μέρη ενός τύπου. Δεν κατασκευάζονται. Μπορούν μόνο να βιωθούν εμπειρικά.