Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Ρομπότ «σκατζόχοιρος» για χρήση της ΝΑΣΑ

Ρομπότ που μιμούνται (τι άλλο;) την δημιουργία χρησιμοποιεί η ΝΑΣΑ. 

Τα προηγούμενα ρομποτικά οχήματα εξερεύνησης, τα γνωστά rover όπως αυτά που έχουν σταλεί στον Αρη, δεν μπορούν να κινούνται στις συχνά δύσβατες επιφάνειες πλανητών, δορυφόρων και σίγουρα θα έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες να κινηθούν πάνω σε αστεροειδείς.

Ετσι ομάδα ερευνητών κατασκεύασε για λογαριασμό της NASA ένα μικρό ρομποτάκι που μοιάζει με κύβο το οποίο διαθέτει εξογκώματα που του επιτρέπουν να κινείται (ουσιαστικά να κυλάει) με άνεση σε κάθε είδους επιφάνεια και να συλλέγει δεδομένα. 


Το ρομπότ κατασκεύασε ομάδα επιστημόνων από τα πανεπιστήμια ΜΙΤ και Στάνφορντ και το εργαστήριο αεριοπροώθησης JPL της NASA. 

Τα εξογκώματα του ρομπότ του επιτρέπουν να κινείται εύκολα παντού χωρίς να παθαίνει κάποια ζημιά. Στο εσωτερικό του ρομπότ υπάρχουν διάφορα όργανα και αισθητήρες για να κάνουν μετρήσεις και αναλύσεις του εδάφους και του αέρα. Τα όργανα αυτά μοιάζουν με ακίδες για αυτό και οι ερευνητές χαρακτηρίζουν το ρομπότ ως «σκατζόχοιρο» και αυτό είναι το όνομα με το οποίο παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.