Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σφιχτοχέρηδες χριστιανοί



Μερικοί Χριστιανοί γίνονται τσιγκούνηδες με το Θεό. Όταν ήταν στον κόσμο δεν τους ένοιαζε να ξοδεύουν χρήματα σε ποτά, τσιγάρα, χορούς, σινεμά, ανήθικες γυναίκες και στοιχήματα. Είχαν χρήματα για το διάβολο. Όμως μερικοί από αυτούς τους ίδιους ανθρώπους, όταν πλένονται με το αίμα του Χριστού, δεν έχουν χρήματα να δώσουν στο έργο Του.

Όταν κάποιος τους μιλήσει για δέκατα και εισφορές, είναι σαν να τους παίρνει ότι πιο πολύτιμο έχουν. Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τα λιγότερα αλλά κάνουν την πιο πολλή φασαρία. Παραπονιούνται έντονα, λέγοντας σε όλους ότι δεν έχουν χρήματα, ότι ο ποιμένας είναι άπληστος, ένας κλέφτης, ότι «εδώ μιλάνε μόνο για χρήματα». Αυτοί οι άνθρωποι ξεχνούν ότι ξόδευαν περισσότερο από 10% σε αμαρτωλές δραστηριότητες. Μερικοί άνθρωποι ξοδέψανε μέχρι και 50% του μισθού τους στην αμαρτία, και άλλοι γύρισαν σπίτι τελείως άφραγκοι, χωρίς μια δεκάρα στις τσέπες τους. Τι κρίμα, τώρα που είναι στο Χριστό να μην μπορούν να δώσουν ούτε 10% για να προχωρήσει η Βασιλεία του Θεού. Είχαν αρκετά χρήματα για τον διάβολο αλλά τώρα δίνουν μόνο απομεινάρια στο Θεό (δες Λουκ.κα:4).
Αυτό το είδος του Χριστιανού πρέπει να αυτοεξεταστεί για να δει αν πραγματικά είναι ένα νέο κτίσμα ή αν είναι ακόμη κάτω από την εξουσία του παλιού κυρίου του, του Σατανά. Πώς γίνεται, όταν ήταν αμαρτωλός να είχε χρήματα για την αμαρτία, αλλά τώρα που είναι στην εκκλησία να μην έχει αρκετά για να δώσει στο Θεό;
Ποιος ξέρει πόσα εξοικονομούμε κάθε μήνα, απλά γιατί δεν σπαταλούμε χρήματα σε ακολασίες και διασκεδάσεις που δεν δίνουν καμία ικανοποίηση! Αφού δεν επενδύουμε χρήματα στην αμαρτία, πρέπει να έχουμε περισσότερα για να δώσουμε στο έργο του Θεού. Τα ίδια χρήματα που χρησιμοποιούσαμε προηγουμένως για να χρηματοδοτήσουμε το βασίλειο του Σατανά, πρέπει να χρησιμοποιηθούν τώρα για να χρηματοδοτήσουμε το Βασίλειο του Θεού.
Μη ξεχνάμε ότι είμαστε μόνο οικονόμοι κι όχι ιδιοκτήτες αυτών που κερδίζουμε. Όταν ήμασταν στον κόσμο, χρησιμοποιούσαμε τα χρήματά μας άσοφα από άγνοια. Τώρα πρέπει να διαχειριζόμαστε αυτά τα χρήματα για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας και να βοηθήσουμε την τοπική εκκλησία προωθώντας τη Βασιλεία του Θεού. Η βίβλος λέει: “Δός τον λογαριασμόν της οικονομίας σου” (Λουκ.ις:2). Είναι χρέος μας να είμαστε πιστοί οικονόμοι, αφού θα δώσουμε λογαριασμό στο Θεό για τα χρήματα που μας έχει εμπιστευτεί. Καλά λένε, ότι ο άνθρωπος που ζει για τον εαυτό του ζει για τον πιο άθλιο θνητό στον κόσμο. Αφού είμαστε Χριστιανοί, ας είμαστε γενναιόδωροι Χριστιανοί!