Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σύστημα ταυτοποίησης χρήστη από το αυτί εξετάζει η Yahoo !

Μια νέα μέθοδο ταυτοποίησης χρήστη που θα ξεκλειδώνει συσκευές όπως smartphones, εξετάζει η Yahoo προκειμένου να καταργήσει τη χρήση passwords ή άλλων βιομετρικών μεθόδων όπως την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος με την οποία εξοπλίζονται ολοένα και περισσότερες συσκευές.

Όπως αναφέρει το BBC, η Yahoo εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ταυτοποίησης χρήστη η γροθιά ή τρόπος με τον οποίο κρατά κάποιος το κινητό του, αφού οι αισθητήρες αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων γίνονται ολοένα κι πιο ακριβοί.




Η Yahoo σύμφωνα με το δημοσίευμα, διερευνά μέσω του τμήματος Yahoo Labs, την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει ολόκληρη την οθόνη αφής ως αισθητήρα. Κάτι που θα αποτελούσε μια πιο προσιτή λύση αναγνώρισης χρήστη σε σχέση με τους αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων που εξοπλίζουν μόνο τα κορυφαία smartphones των γνωστών κατασκευαστών.

Το Yahoo Labs, ονομάζει την νέα τεχνολογία Bodyprint, και ήδη έχει δοκιμαστεί σε 12 συμμετέχοντες. Οι οθόνες αφής των κινητών διαθέτουν αρκετά μεγάλη επιφάνεια ώστε να σκανάρουν μεγαλύτερα τμήματα του σώματος από τον αντίχειρα, όπως το αυτί, την γροθιά ή την παλάμη, τοποθετώντας τα επάνω της,αναφέρει η ερευνητική ομάδα. 

Το bodyprint κατάφερε να αναγνωρίσει επιτυχώς, με ακρίβεια 99,98% διάφορα σημεία του σώματος ενός χρήστη, ενώ κατάφερε να ταυτοποιήσει το 99,5% των δοκιμαστών, με τα αυτιά να αποτελούν το μέρος του σώματος που αναγνωρίστηκε με την μεγαλύτερη ακρίβεια (99.8%).

lifo.gr