Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Έγκλημα μίσους σε εκκλησία του Τσάρλεστον: Συνελήφθη ο ένοπλος που σκότωσε εννέα ανθρώπους


O 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, που φέρεται να άνοιξε πυρ εντός μιας εκκλησίας Αφροαμερικανών στη Νότια Καρολίνα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 άνθρωποι, συνελήφθη στο Σέλμπι της Βόρειας Καρολίνας, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος ανάρτησε στο λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται να φοράει ένα μπουφάν που είναι διακοσμημένο με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας -της σημερινής Ζιμπάμπουε- την εποχή του απαρτχάιντ.

Ο Ρουφ είχε ποινικό μητρώο αφού νωρίτερα φέτος είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον του για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κάνει δηλώσεις.

Ο θείος του υπόπτου αναγνώρισε τον 21χρονο από την φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο πατέρας του 21χρονου του προσέφερε το όπλο που χρησιμοποίησε, ένα περίστροφο διαμετρήματος 45 χιλιοστών ως δώρο για τα γενέθλιά του τον Απρίλιο.

Ο θείος του Ντίλαν Ρουφ περιέγραψε τον συλληφθέντα ως έναν άνθρωπο ήσυχο και γλυκομίλητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τραγικό θάνατο βρήκαν εννέα Αφροαμερικανοί από τα πυρά που άνοιξε o 21χρονος, σε Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών το βράδυ της Τετάρτης, στην Καρολίνα των ΗΠΑ.

Ο ένοπλος φέρεται να μπήκε στην εκκλησία για τουλάχιστον μια ώρα και κατά την διάρκεια μελέτης  της Αγίας Γραφής, άνοιξε τα πυρά σκοτώνοντας τους εννέα παρευρισκόμενους.

Ο δήμαρχος του Τσάρλεστον, Τζο Ρίλεϊ, κάνει λόγο για «έγκλημα μίσους», καθώς όπως ανέφερε: «Ο μόνος λόγος που κάποιος θα περπατήσει σε μια εκκλησία και θα πυροβολήσει ανθρώπους που προσεύχονται είναι το μίσος».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Τσάρλεστον, Γκρεγκ Μούλεν, υπήρξαν τρεις επιζώντες από το μακελειό της Τετάρτης. Από τους εννέα ανθρώπους που σκοτώθηκαν οι έξι ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι ήταν άνδρες. Οι αρχές δημοσίευσαν εικόνες του από κάμερα ασφαλείας το πρωί της Πέμπτης.

Ιστορική σημασία του ναού

Η συγκεκριμένη εκκλησία, όπου συνέβη η μαζική δολοφονία, ιδρύθηκε το 1816. Είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στον ναό, αλλά ξαναχτίστηκε. Σε όλη της την ιστορία ξεπέρασε το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, καθώς είχε καταστραφεί από σεισμό και είχε κριθεί παράνομη από το κράτος. Ωστόσο τα μέλη της εκκλησίας επέμεναν για την επανίδρυσή της, καθιστώντας την «την μεγαλύτερη Αφροαμερικανική Εκκλησία».

Πηγή: