Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ



Δημοψήφισμα την Κυριακή. Ποιες προεκτάσεις έχει αλήθεια μια εκλογή! Μάλιστα, όχι μόνον η πολιτική, αλλά περσότερο κι απ' αυτή, η πνευματική!..



1. Μια άρρωστη γυναίκα, που επί δώδεκα χρόνια δοκίμαζε γιατρούς και φάρμακα διάφορα, αποφάσισε να πλησιάσει το Χριστό, μ’ αποτέλεσμα μια και για πάντα να λυθεί το πρόβλημά της (Λουκ.η:43-48). Η εκλογή που ’κάνε να πλησιάσει τον Ιησού, σημάδεψε ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή της. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με σένα, όποιο και να ’ναι το πρόβλημά σου.


2. Ο Ιούδας κρατώντας στα χέρια του τα δυο ψηφοδέλτια, χρυσός ή Χριστός, έριξε στην κάλπη το πρώτο μ’ αποτελέσματα ολέθρια, ένα από τα οποία ήταν η τραγική του αυτοκτονία. Και συμφωνείς μαζί μου, πως δεν ήταν μόνο αυτός. Ότι, αν δεν προσέξεις, μπορεί να 'σαι και συ (Ματθ.κζ:3-5).


3. Ένας νέος μ’ αποφασιστικότητα πλησίασε τον Ιησού, έτοιμος να κάμει την καλή εκλογή, όμως την τελευταία στιγμή μετάνιωσε κι εγκατέλειψε την κάλπη, χωρίς να κάμει βέβαιη την κλήση και την εκλογή του (Ματθ.ιθ:22, Β’ Πέτρ.α:10).


4. Ένας μορφωμένος θρησκευτικός άρχοντας επισκέφθηκε το βράδυ τον Ιησού, για να Τον ρωτήσει πώς μπορεί να γεννηθεί δεύτερη φορά και παρόλο που πήρε την απάντηση κι άκουσε το όμορφο εδάφιο της Κ. Δ. (Ιωάν.γ:16), εντούτοις έκλεξε την αναβολή με προέκταση πιθανότατα το χαμό. 


5. Ο Δημάς, συμπορευόμενος με τον οριστικά τοποθετημένο Παύλο, αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα στο έργο του Θεού και τον «παρόντα αιώνα», μ’ αποτέλεσμα την εκλογή του να τη δώσει στον δεύτερο, με προέκταση την αιώνια απώλεια (Β’ Τιμ.δ:10).


6. Ένας Ρωμαίος κυβερνήτης ερχόμενος σε κρίση συνείδησης, πλησίασε την κάλπη του Χριστού, ρωτώντας με ενδιαφέρον «τί είναι αλήθεια;». Και χωρίς να σταθεί ν’ ακούσει το «Εγώ είμαι η αλήθεια», απομακρύνθηκε, χωρίς απ’ όσα μπορούμε να ξέρουμε να του ξαναδοθεί μια δεύτερη ευκαιρία (Ιωάν.ιη:38, ιδ:6).


7. Δυο αδελφές φιλοξένησαν κάποτε το Χριστό στο σπίτι τους και η μια έκλεξε το «θορυβάζει καί τυρβάζει», ενώ η άλλη, το «παρά τούς πόδας τού Ιησού», μερίδα «ήτις ούκ άφαιρεθήσεται άπ’ αύτής» (Λουκ.ι:38-42).


Συμπέρασμα:

Θετικά κι αρνητικά τα παραδείγματά μας. Όμως όλα, μ’ ένα μήνυμα. Πως ό,τι θα ’σαι αύριο και στην αιωνιότητα, καθορίζει η εκλογή σου σήμερα. Στην πολιτική κάλπη σήμερα θα ψηφίσεις για κάποια χρόνια. Στην πνευματική, ψηφίζεις για ολόκληρο τον επίγειο και αιώνιο βίο σου.