Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

8 γυναίκες που ο χριστιανός άντρας δεν πρέπει να παντρευτεί


Αυτές είναι οι γυναίκες που πρέπει να αποφεύγουν οι αδελφοί που θέλουν να παντρευτούν:

1. Η άπιστη. Στο προηγούμενο άρθρο, υπενθύμισα στις γυναίκες ότι η Αγία Γραφή είναι απολύτως σαφής σ’ αυτό το θέμα: Χριστιανοί δεν πρέπει να παντρεύονται με άπιστους. Η Β’ Κορ.ς:14 λέει, «Μη ομοζυγείτε με τους απίστους· διότι τίνα μετοχήν έχει η δικαιοσύνη με την ανομίαν; τίνα δε κοινωνίαν το φως προς το σκότος;». Εκτός από την απόφασή σου να ακολουθήσεις το Χριστό, ο γάμος είναι η μόνη πιο σημαντική απόφαση που θα κάνεις ποτέ. Μην το αφήνεις έτσι, αγνοώντας το προφανές. Χρειάζεσαι μια γυναίκα που θα αγαπά τον Ιησού περισσότερο από εσένα. Βάλε την πνευματική ωριμότητα στην κορυφή της λίστας των ιδιοτήτων που θέλεις σε μια γυναίκα.

2. Το υλιστικό κορίτσι. Ένας νεαρός φίλος μου ήταν αρραβωνιασμένος με ένα κορίτσι από πλούσια οικογένεια. Ο φίλος μου μάζευε χρήματα για μήνες για να αγοράσει ένα δαχτυλίδι και όταν της πρότεινε γάμο, του είπε πως έπρεπε να πάει πίσω στο κοσμηματοπωλείο για να αγοράσει ένα μεγαλύτερο διαμάντι. Πίεσε τον αρραβωνιαστικό της να χρεωθεί για ένα δαχτυλίδι που θα ταίριαζε στις προσδοκίες της. Ήθελε τα έπιπλα και η διακόσμηση του σπιτιού να είναι από τις πιο γνωστές και φυσικά πιο ακριβές φίρμες. Προειδοποίησα το φίλο μου ότι μπαίνει σε σοβαρό πρόβλημα. Εκτός αν θέλεις να ζήσεις χρεωμένος για όλη την υπόλοιπη ζωή σου, να μην παντρευτείς μια κοπέλα που έχει το σήμα του ευρώ στα μάτια της και οκτώ πιστωτικές κάρτες στην Gucci τσάντα της.

3. Η ντίβα. Σε κάποια αρρενωπά αγόρια αρέσει να περιφέρουν το σώμα τους και να προσποιούνται ότι είναι «Ο» άντρας με τις γυναίκες. Η ντίβα, είναι η γυναικεία έκδοση αυτού του εφιάλτη. Νομίζει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της, και δεν σκέφτεται καθόλου αν πληγώνει κάποιον άλλο με τη συμπεριφορά της επίδειξης των «χαρισμάτων» της. Τα λόγια της είναι σκληρά και οι απαιτήσεις της παράλογες. Μια τέτοια γυναίκα μπορεί να καταλήξει σε κάποια θέση μέσα στην εκκλησία, αλλά δεν πρέπει να ξεγελιέσαι από τις υπερ-πνευματικές συζητήσεις. Οι πραγματικοί ηγέτες είναι ταπεινοί. Αν δεν βλέπεις χριστιανική ταπείνωση στη γυναίκα που θες να παντρευτείς, κάνε πίσω και συνέχισε να ψάχνεις.

4. Η Δαλιδά. Θυμάσαι το Σαμψών; Ήταν χρισμένος από το Θεό με υπεράνθρωπη δύναμη, αλλά έχασε τη δύναμή του όταν μια σαγηνευτική γυναίκα ανακάλυψε το μυστικό του και του έκοψε τα μαλλιά. Όπως η Δαλιδά, μια γυναίκα που δεν έχει παραχωρήσει τη σεξουαλικότητά της στο Θεό, θα σε τυφλώσει με τη γοητεία της, θα παραβιάσει την καρδιά σου και θα ψαλιδίσει το χρίσμα σου. Αν η «Χριστιανή» γυναίκα που συνάντησες στην εκκλησία φοράει προκλητικά ρούχα, φλερτάρει με άλλα παιδιά, κάνει σεξουαλικά ανάρμοστα σχόλια ή πιστεύει ότι δεν είναι κακό το προγαμιαίο σεξ, να βγεις από αυτή τη σχέση πριν σε παγιδέψει.

5. Η φίλερις γυνή. Ένας νεαρός μου είπε πρόσφατα ότι βγαίνει με ένα κορίτσι που είχε πολύ πικρία στην καρδιά της λόγω τραυματισμών του παρελθόντος. «Πριν της προτείνω να παντρευτούμε, είπα στην αρραβωνιαστικιά μου ότι έπρεπε να το αντιμετωπίσει αυτό» μου εξήγησε. «Θα ήταν μια διάσπαση της σχέσης μας, αλλά υπήρξε μια δυναμική υπέρβαση του εμποδίου και τώρα είμαστε αρραβωνιασμένοι». Αυτός ο νέος συνειδητοποίησε ότι αξεδιάλυτη πικρία μπορεί να καταστρέψει ένα γάμο. Στις Παρ.κα:9 λέει, «Καλήτερον να κατοική τις εν γωνία δώματος, παρά εν οίκω ευρυχώρω μετά γυναικός φιλέριδος». Εάν η γυναίκα που βγαίνεις είναι γεμάτη θυμό και ασυγχωρητικότητα, η ζωή μαζί της θα καταστραφεί με διαφωνίες, καυγάδες, χτυπήματα της πόρτας με πάταγο, ένα ατελείωτο δράμα. Να επιμένεις ότι έχει ανάγκη από προσευχή και συμβουλευτική.

6. Ο ελεγκτής. Ο γάμος είναι μια εταιρική σχέση. Όμως, όπως σε κάθε εταιρεία, κάποιος πρέπει να έχει το επιπλέον 1% για να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα (αν γίνεται). Στην «εταιρεία» του γάμου, ο Θεός έχει δώσει τη θέση της κεφαλής (το επιπλέον 1%) στον άντρα. Ακριβώς όπως μερικοί άντρες σκέφτονται ότι μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στο γάμο σαν δικτάτορες, (ο Θεός ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο), μερικές γυναίκες (λόγω του φεμινιστικού κινήματος) προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις όποιες αποφάσεις να γίνουν όπως αυτές θέλουν. Γι' αυτό η προγαμιαία συμβουλευτική είναι τόσο σημαντική! Σίγουρα δεν θα ήθελες να είσαι παντρεμένος για δυο βδομάδες για να ανακαλύψεις ότι η σύζυγός σου δεν σε εμπιστεύεται και θέλει αυτή να αποφασίζει για όλα!

7. Το κοριτσάκι της μαμάς. Είναι φυσιολογικό για μια νέα γυναίκα να τηλεφωνεί τακτικά στη μαμά της για συμβουλές και υποστήριξη. Όμως, δεν είναι φυσιολογικό να μιλά με τη μητέρα της πέντε φορές την ημέρα για κάθε λεπτομέρεια του γάμου της, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής ζωής της. Αυτό είναι παράξενο. Ακόμα, ξέρω περιπτώσεις συζύγων που επέτρεψαν στις μητέρες (ή πατέρες) τους πλήρη έλεγχο του γάμου τους. Στη Γέν.β:24 λέει «Διά τούτο θέλει αφήσει ο άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα αυτού, και θέλει προσκολληθή εις την γυναίκα αυτού». Αυτό ισχύει και για τους δύο συζύγους. Οι γονείς πρέπει να μένουν στο παρασκήνιο των γάμων των παιδιών τους. Αν η κοπέλα σου δεν έχει κόψει αυτό το γονικό σύμβολο κυριαρχίας, προχώρησε με προσοχή.

8. Η εξαρτημένη. Πολλοί άνθρωποι στην εκκλησία σήμερα δεν έχουν μαθητεύσει σωστά. Συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διάφορα είδη εξάρτησης - αλκοόλ, ναρκωτικά, συνταγογραφούμενα φάρμακα - είτε επειδή δεν αντιμετωπίζονται αυτές οι αμαρτίες από τον άμβωνα ή επειδή δεν προσφέρεται αρκετή συμπονετική υποστήριξη στους πάσχοντες. Ο Ιησούς μπορεί να ελευθερώσει εντελώς ένα άτομο που δεν είναι απαλλαγμένο από αυτές τις συνήθειες, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να παντρευτείς να μάθεις ότι η γυναίκα σου δεν είναι εγκρατής. Μπορεί ακόμα να παντρευτείς, αλλά δεν είναι σοφό να το δέσεις κόμπο μέχρι η φίλη σου να το αντιμετωπίσει κατά μέτωπο.

Ο καλύτερος κανόνας για να ακολουθήσεις στην επιλογή γυναίκας βρίσκεται στις Παρ.λα:30: «Ψευδής είναι η χάρις και μάταιον το κάλλος· η γυνή η φοβουμένη τον Κύριον, αυτή θέλει επαινείσθαι». Άφησε τις εξωτερικές ιδιότητες που ο κόσμος λέει ότι είναι σημαντικές, και κοίταξε στην καρδιά.