Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ο "χριστός" των α(χ)ρίων


 Μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες του καθολικισμού ήταν η εκκλησία των Αρίων, δημιούργημα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος.

 Οπως γίνεται αντιληπτό και από το κείμενο παραπλεύρως αντιλαμβάνονται ακόμα και τον Θεό στα μέτρα του φυλετικού μίσους.. 

Oι θέσεις του Κυρίου είναι διαφορετικές:

Πράξ. 17:26 "..έκαμεν εξ ενός αίματος παν έθνος ανθρώπων, διά να κατοικώσιν εφ' όλου του προσώπου της γης..", 


2Πέτ. 1:16  "..σας εγνωστοποιήσαμεν την δύναμιν και παρουσίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ουχί μύθους σοφιστικούς ακολουθήσαντες, αλλ' αυτόπται γενόμενοι της εκείνου μεγαλειότητος".

Να θυμηθούμε ότι για την εκκαθάριση των Εβραίων και των Αθίγγανων, εκτός από πογκρόμ, το ναζιστικό καθεστώς οργάνωσε ολόκληρη επιχείρηση, η οποία επονομάστηκε "Επιχείρηση Ράινχαρντ", δημιουργώντας ειδικά στρατόπεδα εξόντωσης, προκαλώντας το Ολοκαύτωμα, δηλαδή την γενοκτονία των Εβραίων και των Αθίγγανων, με θύματα 6.000.000 για τους Εβραίους και περισσότερα από 500.000 για τους Αθίγγανους.