Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

αντισημίτες οι Έλληνες με ποσοστό 69% !

Την πρώτη θέση στην Ευρώπη με το συντριπτικό ποσοστό του 69% καταλαμβάνει η Ελλάδα, σε διεθνή έρευνα για τον αντισημιτισμό. Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε από την Anti – Defamation League, ένας στους τέσσερις ενήλικες σε όλο τον κόσμο, εκφράζει αντιεβραϊκά συναισθήματα.

Η ADL Global 100 Index, κατονομάζει αντισημίτες, όσους απαντήσουν σε έξι ή περισσότερες από τις έντεκα ερωτήσεις στην έρευνα, «μάλλον» ή «οπωσδήποτε».

Η έρευνα, την οποία η ADL ονομάζει «Η ευρύτερη έρευνα αντι-Εβραϊκών συμπεριφορών που έχει διεξαχθεί», βρήκε το χαμηλότερο επίπεδο του αντισημιτισμού στο Λάος , με μόλις 0,2% του πληθυσμού των ενηλίκων να εκφράζουν τέτοιου είδους απόψεις. Το υψηλότερο επίπεδο αντισημιτισμού βρέθηκε στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, αγγίζοντας το 93%. Η Ελλάδα εμφανίζεται ως η πιο αντισημιτική χώρα στην Ευρώπη, με ποσοστό 69%, ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η Σουηδία, με μόλις 4% των ενηλίκων να έχουν αντισημιτικές απόψεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό κυμαίνεται στο 9%.

Οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι 102 χώρες και τα ποσοστά της Ελλάδας:

 • Οι Εβραίοι είναι πιο πιστοί στο Ισραήλ από [αυτή τη χώρα / τις χώρες που ζουν] 60%.
 • Έχουν πολύ μεγάλη δύναμη στον κόσμο των επιχειρήσεων 85%, πολύ μεγάλη δύναμη στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές 82%.
 • Οι Εβραίοι εξακολουθούν να μιλάνε πάρα πολύ για αυτό που τους συνέβη στο Ολοκαύτωμα 60%
 • Δεν ενδιαφέρονται για το τι θα συμβεί στον υπόλοιπο κόσμο, παρά μόνο στο είδος τους 53% .
 • Ασκούν πολύ μεγάλο έλεγχο, στις παγκόσμιες υποθέσεις 74%. Ασκούν πολύ μεγάλο έλεγχο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών 69%.
 • Πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους ανθρώπους 42%
 • Οι Εβραίοι ασκούν μεγάλο έλεγχο στα διεθνή μέσα 68%
 • Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για το μεγαλύτερο μέρος των πολέμων στον κόσμο 38%
 • Οι άνθρωποι μισούν τους Εβραίους για τον τρόπο που συμπεριφέρονται 47%.
Στο ερωτηματολόγιο σχετικά με το Ολοκαύτωμα προέκυψε πως 
 • το 11% των ερωτηθέντων δεν το είχε ακουστά. 
 • το 1% θεωρεί πως το Ολοκαύτωμα δε συνέβη ποτέ και 
 • το 26% παραδέχεται μεν την ιστορία του, αλλά θεωρεί πως ο αριθμός νεκρών που του έχει αποδοθεί είναι αρκετά υπερβολικός.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των μουσουλμάνων έχει αντισημιτικές απόψεις σε σύγκριση με το 24% των χριστιανών. 

Ωστόσο, ο Jeffery Liszt, ο οποίος είχε και την επίβλεψη για την Anzalone Liszt Grove Research, δήλωσε ότι οι αντισημιτικές απόψεις είναι περισσότερο συνδεδεμένες με την περιοχή παρά με τη θρησκεία. Ο Liszt, στηρίζει την άποψή του στο γεγονός ότι το 75% των μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχει αντισημιτικές απόψεις , ενώ μόνο το 18% των μουσουλμάνων στην υπο – Σαχάρια Αφρική εκφράζει παρόμοια συναισθήματα.


Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι μεταξύ του 74% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι δεν είχαν συναντήσει ποτέ ένα άτομο εβραϊκής καταγωγής, το 25%, έτρεφε αντισημιτικές διαθέσεις

αποσπάσματα από exedra.gr