Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ποια είναι η εκκλησία;

Η εκκλησία των Βιβλικών χρόνων είναι το υπόδειγμά μας.


  • Έχουμε την ίδια εμπειρία σωτηρίας.
  • Έχουμε την ίδια εξουσία από το Θεό.
  • Έχουμε την ίδια σχέση με τον Ιησού Χριστό.
Αφήνουμε τους εαυτούς μας στις αγνές αρχές του λόγου του Θεού. Του ίδιου λόγου που έκανε την πρώτη εκκλησία τόσο ενεργητική και ισχυρή, που έφερε το ευαγγέλιο σε όλα αυτά τα μέρη του κόσμου.

Η πρώτη εκκλησία γεννήθηκε απ’ το Θεό, την ίδια στιγμή που οι φλόγες των διωγμών κατέκαιαν.

Δεν είναι υπερβολικό να περιμένει κανείς σήμερα να γεμίσουν οι χριστιανοί με ζήλο καθώς ζουν μέσα στις φωτιές των κακών και επικίνδυνων ημερών μας.

Η εποχή μας αλλά και οι Βιβλικοί χρόνοι είναι γεμάτη από αντιθέσεις.

Απ’ τη μια μεριά οι δίκαιοι, απ’ την άλλη οι άνθρωποι με τις σκέψεις τους συνέχεια στο κακό (Γέν.ς:5).

Η εποχή μας προκαλεί τα Σόδομα.

Η υγεία έχει γίνει κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, τόσες αρρώστιες!

Παρά το σκοτάδι της αμαρτίας, οι μέρες μας είναι ανυπέρβλητες για πνευματική πρόκληση και ευλογίες.

Δεν υπήρξε ποτέ θεραπεία καρκίνου πριν υπάρξει πρώτα ο καρκίνος.

Δεν έγινε ποτέ θαύμα, πριν υπάρξει η ανάγκη για θαύμα.

Ησ.νθ:19-21 Και θέλουσι φοβηθή το όνομα του Κυρίου από δυσμών και την δόξαν αυτού από ανατολών ηλίου· όταν ο εχθρός επέλθη ως ποταμός, το πνεύμα του Κυρίου θέλει υψώσει σημαίαν εναντίον αυτού. Και ο Λυτρωτής θέλει ελθεί εις Σιών και προς τους όσοι εκ του Ιακώβ επιστρέφουσιν από της παραβάσεως, λέγει Κύριος. Παρ' εμού δε αύτη είναι η προς αυτούς διαθήκη μου, λέγει Κύριος· το πνεύμά μου το επί σε και οι λόγοι μου, τους οποίους έθεσα εν τω στόματί σου, δεν θέλουσι λείψει από του στόματός σου ούτε από του στόματος του σπέρματός σου ούτε από του στόματος του σπέρματος του σπέρματός σου, από του νυν και έως αιώνος, λέγει Κύριος.

Ησ.ξ:1-5 Σηκώθητι, φωτίζου· διότι το φως σου ήλθε, και η δόξα του Κυρίου ανέτειλεν επί σε. Διότι ιδού, σκότος θέλει σκεπάσει την γην και ζόφος τα έθνη· επί σε όμως θέλει ανατείλει ο Κύριος και η δόξα αυτού θέλει φανερωθή επί σε. Και τα έθνη θέλουσιν ελθεί εις το φως σου και οι βασιλείς εις την λάμψιν της ανατολής σου. Ύψωσον κύκλω τους οφθαλμούς σου και ιδέ· πάντες ούτοι συναθροίζονται, έρχονται προς σέ· οι υιοί σου θέλουσιν ελθεί μακρόθεν και αι θυγατέρες σου θέλουσι τραφή εις τα πλευρά σου. Τότε θέλεις ιδεί και χαρή, και η καρδία σου θέλει εκπλαγή και πλατυνθή· διότι η αφθονία της θαλάσσης θέλει στραφή προς σέ· αι δυνάμεις των εθνών θέλουσιν ελθεί προς σε.

Ρωμ.ε:20 Παρεισήλθε δε ο νόμος διά να περισσεύση το αμάρτημα. Και όπου επερίσσευσεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν η χάρις,