Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - β:21-23



και έδωκα αυτή χρόνον ίνα μετανοήση και ου θέλει μετανοήσαι εκ της πορνείας αυτής

Ο Ιησούς λέει ότι της έδωσε χρόνο να μετανοήσει και δεν μετανόησε ή καλύτερα δεν θέλει να μετανοήσει κι αυτή είναι η κατάστασή της.

Αυτή η φυσική γυναίκα Ιεζάβελ στην πόλη των Θυάτειρων απ’ ότι φαίνεται ονόμαζε τον εαυτό της προφήτη ενώ ήταν ένοχη πολλών ανήθικων πράξεων που γινόταν φυσικά στην «κλίνη».  Έτσι κι ο Θεός χρησιμοποιεί λίγο σαρκασμό εδώ, και λέει ότι θα την βάλει στην «κλίνη» της Μεγάλης Θλίψης μαζί μ’ αυτούς που μοιχεύει, εάν δεν μετανοήσουν.

ΑΠΟΚ.β:22 ιδού βάλλω αυτής εις κλίνην, και τους μοιχεύοντας, μετ’ αυτής εις θλίψιν μεγάλην εάν μη μετανοήσωσιν εκ των έργων αυτής.

Θα τιμωρήσει την πνευματική της πορνεία με το να βάλλει αυτήν και αυτούς που μοιχεύουν μαζί της σε μια κλίνη θλίψης και οδύνης.

Υπήρχε κάποια γυναίκα στην πόλη των Θυάτειρων εκείνο τον καιρό η οποία έλεγε ότι ήταν προφήτης και είχε μεγάλη επιρροή σε πολλούς. Δεν την έλεγαν Ιεζάβελ, ο Θεός όμως δίνει αυτό το όνομα για να δείξει ποια είναι στην πραγματικότητα κι ότι επρόκειτο να την βάλει σε μεγάλη θλίψη. Αυτή η μεγάλη θλίψη για την πνευματική Ιεζαβελ είναι η καταστροφή που βλέπουμε στην Αποκ.ιη καθώς και η λίμνη του πυρός, ο δεύτερος θάνατος.

εάν μη μετανοήσωσιν εκ των έργων αυτής

Βλέπουμε ότι τα έργα της φέρνουν το θάνατο και την καταστροφή. Φυσικά, όλοι αυτοί που έχουν σχέση με την πόρνη Ιεζάβελ και τη Βαβυλώνα διπράττωντας πνευματικές πορνείες, εάν δεν μετανοήσουν ώστε να βγουν απ’ αυτά και να καθαριστούν θα έχουν τον ίδιο μισθό με αυτήν.

Αποκ.ιζ:16 βλέπουμε ποιοι θα την καταστρέψουν επάνω στην ίδια την κλίνη της μοιχείας και της πορνείας της και θα την κάνουν «ηρημωμένην και γυμνή και τας σάρκας αυτής θέλουσι φάγει και αυτήν θέλουσι κατακαύσει εν πυρί».


ΑΠΟΚ.β:23 Και τα τέκνα αυτής αποκτενώ εν θανάτω, και γνώσονται πάσαι αι εκκλησίαι ότι εγώ ειμί ο ερευνών νεφρούς και καρδίας, και δώσω υμίν εκάστω κατά τα έργα υμών

Και τα τέκνα αυτής αποκτενώ εν θανάτω. Με άλλα λόγια θα γευθούν το δεύτερο θάνατο στη λίμνη του πυρός.

Άρα, υπάρχουν εκείνοι που δεν προσέχουν τις προειδοποιήσεις του Ιησού και δεν βγαίνουν έξω από αυτό το τερατώδες σατανικό σύστημα που στέλνει τις ψυχές στον Άδη.

Αυτό ισχύει τόσο για τα άτομα όσο και για τις εκκλησίες, «τα τέκνα της», που βγήκαν από την πόρνη Ιεζάβελ, την Καθολική εκκλησία. Αν δεν προσέξουν και δεν απομακρυνθούν από τις ειδωλολατρικές της πράξεις θα αποκτανθούν εν θανάτω. Θα ριχτούν στην κλίνη των αιωνίων θλίψεων και βασανισμών. Τώρα πολλές αποχρώσεις αρχίζουν και επιστρέφουν πίσω στην μητέρα πόρνη, ξεχνώντας τους αγώνες τους για ν’ απαλλαγούν από τα ματωμένα νύχια της. Αν ενωθούν μαζί της, θα πεθάνουν τον δεύτερο θάνατο.

ότι εγώ ειμί ο ερευνών νεφρούς και καρδίας

Είναι το Πνεύμα του Θεού που κάνει αυτή τη δουλειά (Ρωμ.η:27). Οι νεφροί εθεωρούντο σαν η έδρα των βαθέων και των συναισθημάτων του ανθρώπου. Η δε καρδιά εννοεί την ψυχή, το θέλημα καθώς και τα αισθήματα του ανθρώπου.

και δώσω υμίν εκάστω κατά τα έργα υμών

Αυτό δεν εννοεί μόνο αυτούς που μετέχουν στην αμαρτία της Ιεζάβελ, αλλά ολόκληρη την περίοδο της εκκλησίας. Θα κρίνει δίκαια τον καθ’ ένα και αυτούς που στέκονται ενάντια σ’ αυτήν, μένουν καθαροί και πράττουν το λόγο του Θεού, θα τους κρίνει κατά τα έργα τους.