Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η οικογένεια κατά το Βιβλικό πρότυπο - 9 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑ



 1. Να είστε σπάταλες. Να ξοδεύετε περισσότερα απ’ όσα κερδίζετε. Να μιλάτε συνέχεια για το πόσο καλύτερα ζουν άλλες οικογένειες (Παρ.ι:4  ιβ:27  λα:12,18).
2. Να φωνάζετε και να στριγκλίζετε. Κάντε ο καθένας να ακούσει και να καταλάβει πως δεν είστε ανεκτικές στο σπίτι (Α’ Πετρ.ε:4  Παρ.ιζ:1).
3. Να είστε ατημέλητες και τεμπέλες. Μη νοιάζεστε για την εμφάνιση του σπιτιού. Στο κάτω κάτω δεν είναι θέμα πνευματικό! Αφήστε το σπίτι στα χάλια του. Αφήστε τον άντρα σας και τα παιδιά να φοράνε λερωμένα και ασιδέρωτα ρούχα. Μη φροντίζετε να μαγειρεύετε, υπάρχουν και κονσέρβες! (Παρ.λα:13-22)

4. Να είστε τυραννικές. Να γκρινιάζετε συνεχώς. Να ζητάτε απ’ τον άντρα σας πράγματα που δεν έχει τη δυνατότητα να σας πάρει. Μην του αφήνετε την πρωτοβουλία των αποφάσεων. Μην τον συμβουλεύεστε ποτέ. Να ασκείτε αυταρχισμό. (Εφεσ.ε:22-24  Α’ Πετρ.γ:1  Α’ Κορ.ια:3).
5. Να λογομαχείτε όσο γίνεται περισσότερο. Δείξτε του να καταλάβει πως αυτός είναι ο τρόπος που εκφράζετε τον εαυτό σας. (Παρ.γ:17  κζ:15).
6. Να είστε επικριτικές και να προσπαθείτε συνέχεια να βρίσκετε λάθη σ’ αυτόν. Να μιλάτε πολύ για τις αποτυχίες του, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε με τις «φίλες» σας. Να τον κριτικάρετε μπροστά στα παιδιά σας (Ματθ.ζ:1  Παρ.λα:12,26).
7. Να είστε αρνητικές και να φέρνετε αντιρρήσεις για κάθε ζήτημα. Όταν ο άντρας πάρει μια απόφαση, ματαιώστε την με κάθε τρόπο. Να τον διορθώνετε συχνά μπροστά σους άλλους. Κάντε τον να αισθάνεται ανόητος και αδύνατος. Να είστε κατσούφες, ιδιαίτερα τις ώρες του φαγητού (Φιλιπ.δ:8  Παρ.λα:11,12,23,26).
8. Να διατηρείτε την ανεξαρτησία σας. Να έχετε το δικό σας τραπεζικό λογαριασμό. Κάντε τον άντρα σας να καταλάβει τα όρια των δικαιοδοσιών του. Να μιλάτε συχνά για τα δικαιώματά σας.
9. Να μην είστε ποτέ ρομαντική. Να λέτε πάντα πως είστε πολύ απασχολημένη και κουρασμένη. Μη φτιάχνετε ποτέ κάτι το εξαιρετικό στην κουζίνα. Να είστε πολύ πολύ «πνευματική», φροντίζοντας πάντα να προσεύχεστε τις ώρες που είναι κοντά σας ο άντρας σας. Μη φροντίζετε τα μαλλιά σας και την εμφάνισή σας (Α’ Κορ.ζ:5  Τιτ.β:4  Εκκλ.γ:5,8  Ασμ.ασμ.α:14).