Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Κανείς δεν γεννιέται Gay

Αν υπήρχαν αξιόπιστες επιστημονικές αποδείξεις ότι κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν ομοφυλόφιλοι, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αποδεχόμουν κάτι τέτοιο. Μετά απ’ όλα αυτά, η θεολογία μου μου λέει ότι σαν ανθρώπινα όντα, έχουμε όλοι δημιουργηθεί κατά την εικόνα του Θεού αν και όλοι έχουμε εκπέσει από τη θέση που ο Θεός μας έβαλε, με αποτέλεσμα όλοι μας να φέρουμε πτυχές αυτής της πεσμένης φύσης στον πυρήνα της ύπαρξής μας, και αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να περιλαμβάνει την ομοφυλοφιλία.


Αλλά το γεγονός είναι, ότι απλά δεν υπάρχει αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη ότι κάποιος είναι γεννημένος gay.

Όπως δήλωσε ο γκέι ακτιβιστής και καθηγητής Ιστορίας John D'Emilio, «Το γεννημένος gay, είναι μια ιδέα με πολλούς υποστηρικτές, τους ΛΟΑΤ και άλλους. Είναι μια ιδέα που έχει σχεδιαστεί για να καθησυχάσει τους ριζωμένους φόβους μιας ομοφοβικής κοινωνίας και τους εσωτερικούς φόβους των ομοφυλόφιλων, λεσβιών και αμφιφυλόφιλων. Αυτό που είναι το πιο εκπληκτικό για μένα, σχετικά με το «γεννημένος gay» φαινόμενο, είναι ότι τα επιστημονικά στοιχεία για αυτό είναι πάρα πολύ ισχνά, αλλά δεν τους πειράζει. Είναι μια ιδέα με κοινωνική σκοπιμότητα, ότι δεν χρειάζεται κανείς πολλά στοιχεία για να την καταστήσει ελκυστική και αξιόπιστη».

Με άλλα λόγια, επειδή η ιδέα του "γεννημένος gay" απεδείχθη τόσο επιτυχής, το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία επιστημονική υποστήριξη για τη θεωρία, λίγους ενδιαφέρει. Είναι μια ιδέα που έχει κάνει θαύματα για τους γκέι ακτιβιστές και τους συμμάχους τους.

Όπως αναφέρθηκε πριν από χρόνια, από τον γκέι επιστήμονα Simon LeVay, «σε μια έρευνα στο New York Times που έριξε πολλούς, στην ερώτηση αν θεωρούν ότι οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες έχουν γεννηθεί έτσι, ή αν ήταν μια επιλογή τρόπου ζωής, κατά γενική ομολογία, αυτοί που πίστευαν ότι έχουν γεννηθεί έτσι, ήταν οι πιο φιλελεύθεροι και φιλικοί στους ομοφυλόφιλους».

Και έτσι, το επιχείρημα προχωράει, «εάν έχω γεννηθεί έτσι, πώς μπορεί οι πράξεις μου να είναι λάθος; Και αν έχω γεννηθεί με αυτό τον τρόπο, πώς μπορεί να περιμένετε από μένα να αλλάξω;»

Φυσικά, ακόμη και αν κανείς δεν γεννιέται γκέι, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά δεν είναι βαθιά ριζωμένη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο πολύ βαθιά ριζωμένα πολλοί ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες πιστεύουν πραγματικά ότι γεννήθηκαν γκέι.

Και, ακόμα κι αν κανείς δεν γεννιέται γκέι, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι εύκολο να αλλάξει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι.

Αλλά τότε, γιατί η κίνηση για τα πολιτικά δικαιώματα, όπως την λένε, βασίζεται σε ψέματα; Γιατί δεν λένε την αλήθεια;

Στην Αμερική, μια από τις φιλικά προσκείμενες στους γκέι, επαγγελματικές οργανώσεις (American Psychological Association), και άλλες, αναφέρουν ότι, «Δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με τους ακριβείς λόγους, ότι ένα άτομο αναπτύσσει έναν ετεροφυλοφιλικό, αμφιφυλοφιλικό, γκέι ή λεσβιακό προσανατολισμό.

Το ίδιο, στην Αγγλία, το υπέρ των gay «Royal College of Psychiatrists», πρόσφατα οπισθοχώρησε σχετικά με μια προηγούμενη δήλωση ότι η ομοφυλοφιλία καθορίστηκε βιολογικά, λέγοντας τώρα ότι «ο σεξουαλικός προσανατολισμός καθορίζεται από έναν συνδυασμό βιολογικών και μεταγεννητικών περιβαλλοντολογικών παραγόντων». Και ενώ δήλωσαν ξεκάθαρα την πεποίθησή τους ότι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν μια ψυχική διαταραχή, και ότι πρέπει να γίνεται δεκτή, πρόσθεσαν, «το θέμα δεν είναι ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αμετάβλητος ή ότι δεν μπορεί να διαφέρει σε κάποιο βαθμό στη ζωή ενός ατόμου».

Να γιατί, ο Ψυχίατρος Nathaniel S. Lehrman, πρώην Πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τη θρησκεία και την ψυχική υγεία, είπε το 2005, «οι ερευνητές τώρα ανοιχτά παραδέχονται ότι μετά από έρευνα για περισσότερα από 20 χρόνια, δεν είναι ακόμα σε θέση να βρουν το «γκέι γονίδιο»" (στην εφημερίδα American Physicians and Surgeons).

Γιατί τότε συνεχώς ακούμε για ανθρώπους που γεννιούνται γκέι; Πρώτον, έχει κάνει θαύματα για την κοινότητα των γκέι, δεύτερο, πολλοί ομοφυλόφιλοι και λεσβίες πιστεύουν ότι είναι αλήθεια, αφού όσο πίσω μπορούν να θυμηθούν, αισθανόταν ότι ήταν διαφορετικοί.

Αλλά οι πολιτικές σκοπιμότητες και τα προσωπικά συναισθήματα δεν αλλάζουν τα γεγονότα, και αυτά τα γεγονότα παραμένουν τα ίδια: δεν υπάρχει καμία σαφής επιστημονική απόδειξη ότι κάποιος είναι γεννημένος gay.

Σύμφωνα με την λεσβία ερευνήτρια Lisa Diamond, «στην ομοφυλοφιλική  κοινότητα έχει καλλιεργηθεί και έχει γίνει έμμονη ιδέα ότι όλοι έχουμε αμετάβλητες σεξουαλικές ταυτότητες. Έχουμε δημιουργήσει καταπληκτικές αφηγήσεις και πολιτικές πλατφόρμες που βασίζονται στην έννοια ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι «γεννιούνται έτσι». Αλλά τι γίνεται αν η σεξουαλικότητα είναι πιο πολύπλοκη; Τι γίνεται αν βιολογία, στην πραγματικότητα, διασταυρώνεται με το περιβάλλον, τον χρόνο, την κουλτούρα και συναφείς εκφράσεις; Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είμαστε περισσότερο ρευστοί από ό, τι υποθέταμε;».

Η Camille Paglia, κοινωνική κριτικός, ακαδημαϊκός, φεμινίστρια και λεσβία, ήταν ακόμη πιο άμεση, δηλώνοντας απερίφραστα στο βιβλίο της Γόησσες και αλήτες, «τα σεξουαλικά μας σώματα σχεδιάστηκαν για την αναπαραγωγή. ... Κανείς δεν γεννιέται γκέι. Η ιδέα είναι γελοία... η ομοφυλοφιλία είναι μια προσαρμογή, δεν είναι ένα έμφυτο γνώρισμα».

Η Paglia έκανε και την ερώτηση: «είναι τόσο εύθραυστη η γκέι ταυτότητα που δεν μπορεί να αντέξει τη σκέψη ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να είναι ομοφυλόφιλοι; Η σεξουαλικότητα είναι ιδιαίτερα ρευστή, και οι ανατροπές είναι θεωρητικά εφικτές».

Είναι αξιοσημείωτο ότι όταν ένας ιερέας σ’ ένα σχολείο στην Τασμανία της Αυστραλίας, ανέβασε την γνώμη της Paglia στα κοινωνικά δίκτυα, υπήρχε τέτοια κατακραυγή εναντίον του, που τον προκαλούσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη: «έχω κάνει λάθος και έμαθα απ’ αυτό. Λυπάμαι βαθύτατα για οποιοδήποτε πρόβλημα έχω προκαλέσει. Ήμουν πολύ απρόσεκτος να ανεβάζω αυτή την εικόνα για συζήτηση. Θα συνεργαστώ με τους προϊσταμένους μου για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί».

Παρά αυτή την απολογία, απολύθηκε — και ο οργανισμός που εργαζόταν ήταν χριστιανικός! Καταλαβαίνουμε πόσο τοξικό έχει γίνει το σημερινό κλίμα, και αυτός ο εφημέριος, δημοσίευσε απλά τις ακριβείς απόψεις μιας λεσβίας ακαδημαϊκού. Πώς θα μπορούσε αυτό να θεωρηθεί απεχθές ή φανατικό;

Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ομοφυλοφιλικές έλξεις και επιθυμίες δεν είναι βαθιά ριζωμένες στη ζωή μερικών ανθρώπων, ούτε σημαίνει ότι επέλεξαν να είναι ομοφυλόφιλοι. (Μπορείς να επιλέξεις να ενεργείς ανάλογα με το τι σε ελκύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις επιλέξει αυτές τις επιθυμίες).

Αυτό απλά σημαίνει ότι ένα από τα σημαντικότερα σημεία γκέι συζητήσεων, που έχει διεισδύσει ακόμη και σε εκκλησίες, βασίζεται σε ψέματα, όχι στην αλήθεια.

Ήρθε η ώρα να λέμε την αλήθεια με αγάπη. Τα ψέματα ποτέ δεν βοήθησαν κάποιον για πολύ.