Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κύριος ή Κυρία;

Το να προσφωνήσεις κάποιον/α κύριο αντί κυρία και το αντίστροφο, δηλαδή λάθος φύλο, τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί έγκλημα μίσους στον Καναδά, με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Στον εγκληματία, μπορεί να επιβληθεί φυλάκιση, πρόστιμο και υποχρέωση να παρακολουθήσει κατάρτιση αντι-προκατάληψης...

Η προστασία της ταυτότητας του φύλου βρίσκεται τώρα στο ίδιο επίπεδο με την προστασία της ελευθερίας της θρησκείας από του υποστηρικτές της νέας νομοθεσίας.


Υπάρχει ένα επιχείρημα, ότι η αμφιλεγόμενη ταυτότητα φύλου, είναι πολύ υποκειμενική έννοια για να κατοχυρωθεί από τον νόμο, γιατί ορίζεται σαν μια  προσωπική, βαθιά εσωτερική αίσθηση του φύλου», είπε ένας συντηρητικός γερουσιαστής, τον Νοέμβριο του 2016. Ακόμη, «βεβαίως, δεχόμαστε κατηγορηματικά ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, που είναι σαφώς μια πολύ βαθιά υποκειμενική και προσωπική αίσθηση».

Δηλαδή, φτάσαμε στο σημείο, να συγκρίνουμε την ταυτότητα φύλου  με τη θρησκευτική ελευθερία;

Έτσι, αν πιστεύω ότι είμαι κορίτσι, παρόλο που γεννήθηκα με ένα ανδρικό σώμα, τώρα μπορώ να το ονομάσω θρησκεία μου, το να πιστεύω ότι είμαι κάτι που δεν είμαι και να αναγκάσω τον κόσμο να το αποδεχτεί και να συμφωνήσει με την ψυχική μου διαταραχή. Και ναι, αυτό ακριβώς είναι η ομοφυλοφιλία και ο τρανσεξουαλισμός – είναι μια ψυχική διαταραχή. Ας θυμηθούμε ότι μέχρι την δεκαετία του 70 και του 80, η ομοφυλοφιλία και ο τρανσεξουαλισμός ΣΩΣΤΑ χαρακτηρίστηκαν σαν διανοητικές διαταραχές από το κύριο ρεύμα του ιατρικού κατεστημένου.

Είναι απόλυτα τρελό, αυτό στο οποίο βαδίζει ο κόσμος μας. Είτε είναι τα ομοφυλοφιλικά ή τρανσέξουαλ «δικαιώματα» όπως τα λένε, ή τα γεγονότα και οι πράξεις που παρακολουθούμε (παρελάσεις περηφάνιας κτλ), χάνουμε όλο και περισσότερο τις ελευθερίες μας σαν κοινωνία.  Το αποδεχόμασταν σιωπηρά για δεκαετίες και τώρα δρέπουμε τις συνέπειες.

Ο λόγος του Θεού σαφώς αναφέρει «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς» (Γέν.α:27) και ότι αυτό που κάνουν οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ, είναι «παρά φύσιν» (Ρωμ.α:26) και «ασχημοσύνη» (Ρωμ.α:27). Ο Θεός ΔΕΝ δημιούργησε την ομοφυλοφιλία ή τον τρανσεξουαλισμό και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να κηρύττουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι φθορές του τέλειου σχεδιασμού του Θεού.

Αυτοί που αγωνίζονται να αναγκάσουν τον κόσμο να αποδεχτεί τα ομοφυλοφιλικά και τρανσεξουαλικά πεπραγμένα, προσπαθούν να μας αναγκάσουν να δεχτούμε κάτι που είναι ενάντια στη φύση, σ’ αυτό που ο Θεός σχεδίασε. Και σε αντίθεση με το κίνημα πολιτικών δικαιωμάτων, που έχουν να κάνουν με την φυλή (φυλετικές διακρίσεις), αυτό έχει να κάνει με τη συμπεριφορά.   

Αναγκάζουν τους ανθρώπους να δεχτούν και να επικυρώσουν τη συμπεριφορά που παραβιάζει τις βαθιές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, καθώς και την προσωπική τους αίσθηση του τι είναι φυσιολογικό και ηθικό.

Είναι άλλο πράγμα να λες ότι θέλεις να είσαι ελεύθερος/η να είσαι ομοφυλόφιλος/η ή τρανσέξουαλ – οι περισσότεροι θα το δεχτούν δίνοντάς σου αυτή την ελευθερία τώρα.

Αλλά δεν είσαι ελεύθερος/η να υποχρεώσεις κανέναν να επικυρώσει τη συμπεριφορά σου, αφού την βρίσκει ανήθικη.   Δεν είσαι «ελεύθερος/η» να υποχρεώσεις κάποιον να σου φτιάξει τη γαμήλια τούρτα σου, να τραβήξει φωτογραφίες από τον γκέι γάμο σου ή από το gay pride.  Δεν είσαι «ελεύθερος/η» να υποχρεώσεις κάποιον να σου σχεδιάσει την γκέι ιστοσελίδα σου. Δεν είσαι «ελεύθερος/η» να κάνεις χριστιανικές εκκλησίες να αποδεχτούν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Με άλλα λόγια, δεν είσαι «ελεύθερος/η» να μας αναγκάσεις να παραβιάσουμε την χριστιανική μας πίστη, επικυρώνοντας την ανήθικη συμπεριφορά σας.

Με αυτές τις αρχές, οι περισσότεροι πιστεύω να συμφωνήσουν άσχετα αν είναι χριστιανοί ή όχι. 

Ίσως έρθει ο καιρός - και ήδη είναι, που οι Χριστιανοί θα διώκονται για υποτιθέμενα «εγκλήματα μίσους» εναντίον των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ απλά επειδή δεν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που τιμούν ή προάγουν την ομοφυλοφιλία ή τον τρανσεξουαλισμό όπως κάνει το επίσημο κράτος.