Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Μια φαρμακευτική εταιρεία θέλει να ελέγχει την τροφή σου

Η Bayer είναι ο φαρμακευτικός κολοσσός,  γνωστός από την εφεύρεση της ηρωίνης, και την συνεργασία με τους ναζί. Κατασκεύαζε το αέριο Zyklon B, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στους θαλάμους εξόντωσης εκατομμυρίων αιχμαλώτων.

Ακόμα η Bayer είναι υπεύθυνη για τα νεονικοτινοϊδή φυτοφάρμάκα που κατηγορούνται ότι σκοτώνουν τις μέλισσες.

Ο όμιλος φαρμάκων ανακοίνωσε ότι προσφέρει το ποσό των 62 δις δολαρίων(55 δισεκατομμυρίων ευρώ), για την εξαγορά του γίγαντα της βιοτεχνολογίας Monsanto.

Αν κλείσει η συμφωνία, οι δύο εταιρείες θα γίνουν ο μεγαλύτερος προμηθευτής αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως, ελέγχοντας το 29% της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων και το 24% της αγοράς φυτοφαρμάκων.


Είναι γνωστό ότι προσπαθούν να επιβάλλουν την ακτινοβόληση των τροφίμων ώστε να μην έχουν θρεπτικές ουσίες. Στο μέλλον λοιπόν τα φαρμακευτικά συμπληρώματα διατροφής θα είναι απαραίτητα για την επιβίωση του ανθρώπου.. Κάτω από αυτές τις προυποθέσεις η κίνηση της Βayer φαίνεται ότι σηματοδοτεί την απαρχή του γάμου φαρμακευτικών και εταιριών τροφίμων. Υπάρχει ο (βάσιμος) φόβος ότι η Bayer μέσω της εξαγοράς της Monsanto θα κατακλύσει την ευρωπαϊκή αγορά με γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.