Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Δρόμος στη Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δύο φορές την ημέρα.!

Ο Passage du Gois είναι ένας δρόμος που συνδέει τον κόλπο Burnef με το νησί Noirmoutier της Γαλλίας. Λόγω της αυξανόμενης παλίρροιας, ο κόσμος μπορεί να οδηγήσει κατά μήκος του μόνο δύο φορές την ημέρα για λίγες ώρες πριν πλημμυρίσει. Τον υπόλοιπο χρόνο ο δρόμος καλύπτετε κάτω από κύματα περίπου 4 μέτρων.

Δείτε μερικές εικόνες του ασυνήθιστου δρόμου που αποτελούν πρόκληση ακόμη και για τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες.


Το 1701, το φυσικό πέρασμα που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το νησί της Noirmoutier αναφέρθηκε πρώτη φορά σε ένα χάρτη. Γύρω στο 1840, μπορούσε να διασχισθεί από αυτοκίνητα και άλογα ενώ σήμερα έχει μήκος περίπου 4,15 χιλιομέτρων.
Ο φαινομενικά συνηθισμένος δρόμος είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά επικίνδυνος. Και στις δύο πλευρές του υπάρχουν ειδικά πάνελ που δείχνουν αν ο δρόμος είναι βατός ή όχι. Όμως, κάθε χρόνο πολλοί περιπετειώδεις ταξιδιώτες παγιδεύονται στα νερά λόγω της παλίρροιας.
Για αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν αυξημένοι πύργοι διάσωσης κατά μήκος του Passage du Gois.
Ένας άνθρωπος μπορεί να ανέβει σε αυτούς τους πύργους και να περιμένει μέχρι να διασωθεί ή μέχρι να κατέβει και πάλι η παλίρροια. Θα πρέπει όμως να πει αντίο στο αμάξι του.