Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Έρευνα: Οι άνθρωποι άνω των 40 θα πρέπει να δουλεύουν τρεις μέρες την εβδομάδα

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αυστραλία αφορά την εργασία και τα ωράρια, και οι ερευνητές βρήκαν ότι οι εργαζόμενοι άνω τον 40 χρονών θα είναι καλύτερο να δουλεύουν τρεις ημέρες την εβδομάδα. Η απόδοσή τους βελτιώνεται, όταν δουλεύουν περίπου 25 ώρες την εβδομάδα, ενώ ανακάλυψαν ότι όταν ξεπερνιούνται αυτές οι ώρες, ξεκινάει η κούραση και το στρες.

Η έρευνα έγινε με 3.000 άνδρες και 3.500 γυναίκες στην Αυστραλία, όπου τους έγιναν διάφορα τέστ και μελετήθηκαν οι συνήθειές τους στη δουλειά.

Διαπιστώθηκε  ότι όσοι εργάζονται  25 ώρες την εβδομάδα, έχουν την καλύτερη, απόδοση, ενώ αυτοί που δουλεύουν 55 ώρες την εβδομάδα έχουν πολύ χαμηλή, χαμηλότερη απόδοση και από τους άνεργους ή τους συνταξιούχους συμμετέχοντες.

Πολλές χώρες πάνε να αυξήσουν το όριο ηλικίας που θα μπορεί ο πολίτης να βγαίνει στη σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι καλούνται να συνεχίσουν να δουλεύουν σε πιο προχωρημένα στάδια της ζωής τους.

Ο βαθμός της πνευματικής διέγερσης μπορεί να εξαρτάται από τις ώρες εργασίας. Η εργασία μπορεί να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, που άλλες φορές να διεγείρει την λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά άλλες φορές και όταν δουλεύεις πολλές ώρες, η κούραση και το άγχος μπορεί να βλάψουν τις γνωστικές λειτουργίες.

Η διαφορά στις ώρες εργασίας είναι πολύ σημαντικές για να διατηρηθούν οι γνωστικές λειτουργίες σε μεσήλικες και ηλικιωμένους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να πρέπει να δουλεύουν part- time.

Στην μνημονιακή Ελλάδα του σήμερα, αυτή η έρευνα μοιάζει με βιβλίο επιστημονικής φαντασίας…