Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Πώς να μείνεις «ζεστός» στη σχέση σου με τον Χριστό


Ένας αναγνώστης του blog ρώτησε: πώς μπορεί ένας πιστός να διατηρήσει την θέρμη της αγάπης του για το πρόσωπο του Ιησού; Το καταλαβαίνω για ένα νέο πιστό, στην αρχή της πίστης, αλλά πώς μπορεί αυτό να συνεχιστεί μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο;

Ένας άλλος τρόπος να θέσει κανείς αυτό το ερώτημα, με βιβλική ορολογία, είναι, «Πώς μπορώ να μην αφήσω την πρώτη μου αγάπη;» (Αποκ.β:4). Όταν έρχεσαι για να γνωρίσεις το Χριστό και εναποθέτεις την πίστη σου σ’ Αυτόν, ο Ιησούς αλλάζει τη ζωή σου. Είσαι ενθουσιασμένος που Τον γνωρίζεις, και όλα στη ζωή σου πλέον είναι αντίθετα με αυτά που ζούσες πριν. Αλλά καθώς περνά ο καιρός, πώς κρατάει κανείς αυτό το κίνητρο; Πώς διατηρείς μια Χριστοκεντρική ζωή;

Νομίζω ότι η απάντηση σ’ αυτό, είναι η ίδια με το πώς διατηρείς μια σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο. Όταν γνωρίζεσαι με μια κοπέλα και αρχίζεις να βγαίνεις τα πρώτα ραντεβού, υπάρχει ένας ενθουσιασμός γι’ αυτή τη σχέση και ζεις την πρώτη σου αγάπη. Αλλά αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι με τον καιρό αλλάζουν ορισμένα πράγματα, και η τάση είναι να αρχίσει να παίρνει ο ένας τον άλλο σαν δεδομένο.


Τι κάνεις γι’ αυτό; Προσπαθείς να καλλιεργήσεις αυτή τη σχέση, με την τακτική ενασχόληση με αυτό το πρόσωπο. Οι γονείς, άσχετα με την ηλικία των παιδιών, πρέπει να βρίσκουν χρόνο να μένουν μαζί, μόνοι τους. Ακόμη μπορούν να πάνε και διακοπές μόνοι τους. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για τα παιδιά σου είναι να έχεις ένα δυνατό γάμο και να απολαμβάνεται το χρόνο μαζί.