Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ενότητα εν Χριστώ




Ιωάν.ιζ:22-26


Για τη χριστιανική ενότητα, πολλά λέγονται και γράφονται στις μέρες μας. Και κανείς πραγματικός χριστιανός δεν υπάρχει, που να μη ποθεί και να μη προσεύχεται γι’ αυτή την ενότητα.



Όμως, άλλο να ποθείς κι άλλο να έχεις. Άλλο να προσπαθείς, κι άλλο να προσπαθείς σωστά. Το σημερινό μας λοιπόν ανάγνωσμα, μας δείχνει ποιος είναι ο σωστός δρόμος, για να πετύχουμε την πολυπόθητη χριστιανική ενότητα.


Δεν είναι, να 'ρθουνε οι άλλοι, να μας συναντήσουν στην εκκλησία μας... Δεν είναι, εμείς να πάμε στη δική τους... Δεν είναι, να κάνουμε μια συγχώνευση και μια ένωση... Η χριστιανική ενότητα έρχεται, εκεί που υπάρχει ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η ΑΓΑΠΗ. Μάλιστα δεν έρχεται, αλλά... υπάρχει. Διάβασε εδ.23.


Όσο δηλαδή, πιο ενωμένοι είμαστε με το Χριστό, τόσο πιο ενωμένοι είμαστε μεταξύ μας. Όσο πιο αληθινή είναι η αγάπη του Χριστού μέσα μας, τόσο πιο φυσιολογικά και αγνά αγαπάμε τους αδελφούς μας.


Τούτο, λοιπόν, είναι το μήνυμα της ενότητας: 

α) Πλησιάζοντας τον Χριστό, πλησιάζεις και τους αδελφούς σου. 

β) Έχοντας την αγάπη στην καρδιά σου, έχεις και τους αδελφούς σου. Να το ευχηθούμε ολόψυχα και να το επιδιώξουμε με συνέπεια.


Προσευχή: Κύριε, προσεύχομαι σήμερα και για με και για τους αδελφούς μου. Όλοι μας, παραμερίζοντας τα δικά μας, να πλησιάσουμε Εσένα. Δώσε μας τη χαρά, ενώ πλησιάζουμε σε Σένα, να βλέπουμε ότι και μεταξύ μας έχουμε πλησιάσει ο ένας τον άλλο.