Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ειρήνη της ψυχής


Ιωάν.ιδ:8-14

Τούτη η λεγάμενη «μεταπολεμική εποχή» μας στην οποία ζούμε, μπορεί να καυχηθεί ότι στον άνθρωπο, χάρισε (;) όλων των ειδών τα ψυχονευρωτικά τραύματα και τις αγχώδεις καταστάσεις. Ο σύγχρονος άνθρωπος, έχει ανέσεις, έχει απολαύσεις, έχει τηλεόραση, έχει μια καταπληκτική τεχνολογία στη διάθεσή του, όμως δεν έχει ειρήνη. Γιατί... δεν έχει Χριστό. Γιατί δεν γνώρισε τον Άρχοντα της Ειρήνης. Αυτόν, που πείσμονα, αχαρακτήριστα κι αντιεπιστημονικά, έχει αποκλείσει από τον πειραματισμό του.


Γι’ αυτό και τα τεντωμένα νεύρα. Γι’ αυτό και τα ψυχικά σύνδρομα. Γι’ αυτό και τα συμπλέγματα του φόβου, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας, της αμφιβολίας και τόσα άλλα.

Ποιος αλήθεια, θα μας γιατρέψει από τούτα τα ψυχικά τραύματα; Ποιος, θα επιδέσει, τις βαθύτατες πληγές του εσωτερικού μας κόσμου; Ποιος, θα μας οδηγήσει σε μια σωστή, ψυχική υγιεινή;

Μονάχα ένας, ο Χριστός.

Αυτός, μας λέει- «Καμιά ταραχή, να μη φιλοξενήσετε στην καρδιά σας». Ναι, Κύριε, αλλά πώς; θα ρωτήσει κάποιος. Ιδού, το φάρμακο και η θεραπευτική αγωγή.

«Πιστεύετε, στην αγάπη Του και την πρόνοιά Του για σας. Πιστεύετε, ότι και «οι τρίχες από το κεφάλι σας είναι μετρημένες», εάν Του ανήκετε. Πιστεύετε, ότι «και μέχρι των λευκών σας τριχών, Αυτός θα σας βαστάζει». Έχετε, «πίστιν Θεού».

Η ειρήνη της ψυχής σας θα στερεώνεται και θα αυξάνει, όσο η πίστη σας στερεώνεται και αυξάνει.