Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μοντέρνα μουσική.



Εκτός από τη μουσική σαν μορφή λατρείας, τί λέει ο αγιασμός για το θέμα της μουσικής γενικά; Φυσικά, ένας Χριστιανός μπορεί ν’ ακούσει μουσική που δεν είναι θρησκευτική. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μουσικής που μπορεί να ακούσει ή να παίξει κανείς. Την ίδια στιγμή όμως, δεν επιτρέπονται όλα τα είδη της μουσικής σε κάποιον που θέλει να διατηρήσει τον αγιασμό του. Για άλλη μια φορά, πρέπει να στηριχτούμε στις προσωπικές πεποιθήσεις και στη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Είμαστε ναοί του αγίου Πνεύματος και δεν θέλουμε να γεμίζουμε τ’ αυτιά μας με σκουπίδια.


Βασικά, ένα τραγούδι μπορεί να είναι ανάγιο εξ αιτίας των στίχων του, ή της μουσικής. Οποιοσδήποτε τύπος τραγουδιού μπορεί να είναι ανάγιος αν τα λόγια είναι άσχημα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα σε όλα τα είδη της μοντέρνας μουσικής. 

Συνήθως η μουσική της Pop και των ελαφρών τραγουδιών ακούγεται ευχάριστα, αλλά τα λόγια είναι πολύ υπαινισσόμενα (σκανδαλιστικά). Το μεγαλύτερο μέρος της λαϊκής μουσικής έχει ανθυγιεινά θέματα όπως πορνεία, μοιχεία, διαζύγιο και μεθύσι. Η Rock μουσική είναι γνωστό ότι δοξάζει – καθόλου διακριτικά - το παράνομο sex, τα ναρκωτικά, την επανάσταση, το μυστικισμό ακόμα και το σατανισμό. Ακόμα και αν σας αρέσουν κάποια τέτοια είδη μουσικής, δεν μπορείτε να παραμείνετε άγιοι αν κατ’ επανάληψη ακούτε τραγούδια που έχουν αθεϊστικά λόγια. Υπάρχουν περιπτώσεις πιστοί άνθρωποι να ακούν ή ακόμα να σιγοτραγουδούν τραγούδια που φανερά μιλάνε για πορνεία, μοιχεία ή χρήση ναρκωτικών. Σ’ αυτή την περίπτωση δοξάζουν και λατρεύουν αυτά τα πράγματα όσο κι αν δεν είναι στη συνειδητή πρόθεσή τους. Τα λόγια θα έχουν επίδραση ακόμα και υποσυνείδητα. Πόσες φορές ένα τραγούδι επαναλαμβανόταν στο νου σας και φαινόταν ότι δεν μπορούσατε να το ξεχάσετε; Τί θαυμαστή ευλογία μπορείς να πάρεις αν υπάρχει συνέχεια στο μυαλό σου ένας ύμνος δοξολογίας, αλλά πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει αν είναι ένα σατανικό τραγούδι! Το μήνυμα μπαίνει μέσα στο μυαλό και την ψυχή και φανερώνεται σε στιγμές αδυναμίας και πειρασμού! Αν ακούγοντας το ραδιόφωνο, ακουστεί ένα τραγούδι που δοξάζει την αμαρτία, το πιο ασφαλές και η πιο άγια πράξη είναι να το κλείσεις.

Κάποια μουσική μπορεί να εμπνεύσει το κακό όχι μόνο με τα λόγια αλλά αυτή καθ’ αυτή η μουσική. Τέτοια είναι η περίπτωση του σκληρού Rock. Η Rock και η Disco μουσική προκαλούν φυσικές μεταλλαγές στο ανθρώπινο σώμα, επιδρώντας στους σεξουαλικούς αδένες. Ο σκληρός ρυθμός (beat) διεγείρει τις αισθήσεις και ιδιαίτερα τις σεξουαλικές τάσεις. Η επίδραση του Hard rock είναι ότι διεγείρει (αυξάνει) την ένταση, το stress, αποπροσανατολίζει και αφαιρεί τον αυτοέλεγχο. Για να πιστοποιήσετε αυτό, απλά παρατηρήστε τις αντιδράσεις του ακροατηρίου σε μια rock συναυλία, τις κινήσεις αυτών που χορεύουν με ροκ ή ντίσκο μουσική, και τη φρενική λατρεία των νεαρών οπαδών της ροκ. Συγκρίνετε το beat της ροκ μουσικής με αυτό που χρησιμοποιείται από αυτούς που κάνουν τελετές βουντού, σατανολάτρες και ειδωλολάτρες σε μακρινά μέρη του κόσμου. Υπάρχει μια έντονη ομοιότητα που δεν εκπλήσσει αφού όλες αυτές οι μουσικές χρησιμοποιούνται από το Σατανά. Τότε, αν είναι έτσι, πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους μουσικές για να λατρέψουμε το Θεό; Βέβαια, αυτή η μουσική, το πιο σίγουρο είναι να διεγείρει το ακροατήριο φυσικά και ψυχολογικά, αλλά ότι ότι αυτό είναι από το Πνεύμα του Θεού.