Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Προετοιμασία στρατιωτικής δράσης κατά πολιτών !

Οταν στο παρελθόν (το 2013) αποκαλύφθηκε η διεξαγωγή από τον στρατό και πιο συγκεκριμένα την 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της άσκησης καταστολής πλήθους «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ», αρχικά οι τότε αρχηγος ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και ο ΑΝΥΕΘΑ Μπεγλίτης έκαναν ότι δεν γνώριζαν τίποτε και αργότερα δικαιολογήθηκαν, τονίζοντας ότι πρόκειται για άσκηση ενταγμένη σε Νατοϊκούς σχεδιασμούς και αφορά τις επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 όμως, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 80 ΑΔΤΕ, πραγματοποιήθηκε στην Κω η τακτική άσκηση μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) κατά την οποία δοκιμάσθηκε η ετοιμότητα του τμήματος άμεσης επέμβασης του σχηματισμού σε επιχειρήσεις σε αστικό ιστό! 

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια άσκηση, με τα ίδια σενάρια, τα ίδια μέσα –π.χ. μπουλντόζες εφορμούν εναντίον οδοφραγμάτων κλπ- που εντάσσεται στην εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών..

Σε ένα ακόμη νησί των Δωδεκανήσων, την Κάλυμνο, ο στρατός επιχείρησε να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και να στραφεί ένοπλα εναντίον των προσφύγων! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες «στο «παρά 1′»  για επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων έφτασε η κατάσταση σε παραμεθόριο νησί του Αιγαίου, όταν ο διοικητής άμυνας νήσου (ΔΑΝ) του συγκεκριμένου νησιού έθεσε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής την μονάδα (Τάγμα Εθνοφυλακής) και ετοιμάστηκε για επέμβαση, καθώς σημειώνονταν οργισμένες διαμαρτυρίες εκατοντάδων προσφύγων που το ελληνικό κράτος είχε πετάξει εκεί χωρίς καμιά μέριμνα και φροντίδα, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες. 

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον διοικητή βάσει και των όσων είχε δηλώσει ο υπουργός άμυνας, για δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας κατά ξένων στοιχείων. Όταν, όμως, το αίτημα έφτασε στον υπουργό  το απέρριψε, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα, καθώς το στρατιωτικό προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας δεν ήταν εκπαιδευμένο «για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας», αλλά μόνο για αντιμετώπιση εχθρικών τμημάτων με «καθαρή» χρήση των μέσων που είχαν στην διάθεσή τους, δηλαδή των όπλων.

Φαίνεται όμως ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έβγαλε τα συμπεράσματα της και προχωρά ταχέως στην εκπαίδευση του προσωπικού για τέτοιους είδους κατασταλτικές επιχειρήσεις. Η επικίνδυνη εξέλιξη επομένως να στραφεί ο στρατός εναντίον πολιτών είναι πλέον ορατός.

Οι πρόσφυγες μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο κοντινό μέλλον σαν τα πρώτο πείραμα κατασταλτικής δράσης του στρατού. Οι συνεχείς αναφορές από δημοσιογράφους και ανθρώπους που έχουν σχέση με το βαθύ κράτος σε "εισβολείς" δεν είναι και τόσο τυχαίος..