Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η δύναμη του Σατανά.



Αναγνωρίζουμε ότι ο Σατανάς έχει δύναμη. Κάποιοι μάγοι, μάγισσες και μέντιουμ, κάνουν θαύματα με τη δύναμή του. Οι μάγοι της Αιγύπτου έκαναν θαύματα, αλλά ο Μωυσής τους ξεπέρασε κάνοντάς τους αδύνατους μπροστά στη δύναμη του Θεού (Έξοδ.ζ:10-12,22 η:7, 18-19).

Ο Ιησούς προείπε ότι ψευδοπροφήτες θα ερχόταν με τεράστια και σημεία (Ματθ.κδ:24). Ο Αντίχριστος θα έχει δύναμη να κάνει σημεία και θαύματα με τη δύναμη του Σατανά (Β’ Θεσ.β:9). Ο Ψευδοπροφήτης του συστήματος του Α/Χ θα καλέσει φωτιά από τον ουρανό και θα κάνει την εικόνα του θηρίου να μιλήσει (Αποκ.ιγ:11-15). Πνεύματα δαιμονίων θα ενεργούν θαύματα (Αποκ.ις:13-14). Όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν. Κάτω από το Νόμο, το αν κάποιος ήταν ή όχι ψευδοπροφήτης, δεν εξαρτιόταν απλά από το αν μπορούσε να κάνει ένα θαύμα ή όχι, αλλά εάν λάτρευε ή όχι τον Κύριο. Αν είχε ένα όνειρο ή σημείο ή θαύμα, αλλά έστρεφε τους ανθρώπους μακριά από το Θεό, έπρεπε να θανατωθεί (Δευτ.ιγ:1-5).


Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν θαύματα με τη δύναμη του διαβόλου. Ξέρουμε, παρόλα αυτά, ότι η δύναμη του Θεού είναι μεγαλύτερη και ότι ο Σατανάς δεν έχει εξουσία πάνω σ’ ένα γεμάτο με Πνεύμα Άγιο παιδί του Θεού που κάνει το θέλημά Του (Ιωάν.α:29  Ιακ.δ:7  Α΄Ιωάν.δ:4).

Φυσικά, ο διάβολος δεν εκβάλλεται με “αγιασμένο νερό”, σημεία, σταυρούς, εξορκισμούς και τελετουργίες, αλλά μόνο με το όνομα του Ιησού που θα επικαλεστεί με πίστη (Μάκρ.ις:17 Πράξ.ιθ:13-17).

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα πιο πολλά μέντιουμ, μάγοι, χαρτορίχτρες και τα συναφή είναι σχεδόν όλοι απατεώνες και τρυκαδόροι. Μπορούν να ταιριάξουν μέσα στο σχέδιο του διαβόλου με το να ξεγελούν τους μωρόπιστους και να διαστρέφουν τη λατρεία από το Θεό.

Στη συζήτησή μας για τη μαγεία, δεν αναφερόμαστε στα αθώα τρυκ της ταχυδακτυλουργίας, μαθηματικών δεδομένων ή μυστικών επικοινωνιών μεταξύ των συμμέτοχων, εκτός αν κι αυτά με κάποιο τρόπο συνδέονται με το Σατανισμό, ή αυτός που τα κάνει πιστεύει ότι ενεργεί με υπερφυσικές δυνάμεις. Η λέξη “μαγεία” όπως χρησιμοποιείται στη Γραφή, αναφέρεται στην αληθινή, ή στην προσπάθεια για σχέση με δαιμονική εξουσία.

Συνοπτικά. Ας είμαστε προσεκτικοί να μην αφήσουμε το πνεύμα της μαγείας να τρυπώσει μέσα μας. Αγρυπνείτε ενάντια σε όλες τις μορφές της προκατάληψης και της μαντείας. Συγκεκριμένα φυλαχτείτε από την αστρολογία, θυμηθείτε ότι η “ανυπακοή είναι ως το αμάρτημα της μαγείας” (Α’ Σαμ.ιε:23).

Αυτό το κεφάλαιο έχει καλύψει πολλές δραστηριότητες σχετικές με την καθημερινή ζωή. Το θέμα μας δεν είναι να φτιάξουμε μια λίστα με “πρέπει” και “δεν πρέπει”, αλλά να προσέχουμε και να εξετάζουμε κάθε τομέα της ζωής μας. Θα πρέπει να αγρυπνούμε ενάντια στο πνεύμα της κοσμικότητας με οποιαδήποτε μορφή κι αν παρουσιάζεται. Είμαστε καλά εξοπλισμένοι για να υπερνικούμε αυτό το πνεύμα και να αποφεύγουμε όλες τις μορφές του κακού. Το Άγιο Πνεύμα, η Γραφή, η διακονία και η ευαίσθητη συνείδηση θα ενεργήσουν μαζί για να μας οδηγήσουν στα μονοπάτια της δικαιοσύνης, αν αφήσουμε τις ζωές μας στις επιδράσεις, διδασκαλίες και ηγεσία τους.