Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η αιώνια ζωή


Ιωάν.ιζ:1-8


Να λοιπόν ο σκοπός της έλευσης του Χριστού στον κόσμο. Δεν ήρθε, για να κάμει εντυπωσιακά θαύματα. Δεν ήρθε, για να μας αφήσει ένα ωραίο παράδειγμα. Δεν ήρθε, για να μας προσφέρει μια έξοχη διδασκαλία. Ήρθε, για να μας δώσει αιώνια ζωή.

Αυτή η αιώνια ζωή, είναι ακριβώς αυτό που ο Διάβολος έκλεψε από τον άνθρωπο στον Κήπο της Εδέμ. Ο Θεός του είχε πει - «την ημέρα που θα παραβείς την εντολή μου, εξάπαντος θα αποθάνεις». Ο Διάβολος από την άλλη, ύπουλα του υποσχέθηκε· «βεβαίως δεν θα αποθάνεις».

Δες όμως το αποτέλεσμα! Από τότε και μέχρι σήμερα, παντού θάνατος και θάνατος και θάνατος. Μνημεία στην αποτρόπαιη θεότητά του είναι - τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία, ο πόνος και η αρρώστια, η φθορά και... θα μας έλειπε ο χώρος να τ’ αναφέρουμε όλα. Όλ’ αυτά, που ή θάβουν ή πένθιμα επισκιάζουν, κάθε εκδήλωση της ζωής μας. Κάποτε μια γαμήλια πομπή, συνάντησε απρόσμενα στο δρόμο της μια κηδεία. Κι ακούστηκε ένα- «άαααχ, ποιος ξέρει!..». Ποιος ξέρει, τι; Όλοι ξέρουμε ότι η αμαρτία έφερε το θάνατο στη ζωή μας.

Ο Χριστός, λοιπόν, ήρθε για να μας χαρίσει την αιώνια ζωή. Μας εξηγεί δε, πώς αποκτιέται. Διάβασε, προσεχτικά το εδ.3 «η αιώνιος ζωή είναι να γνωρίσουμε τον αληθινόν Θεό και τον Υιό Του, που έστειλε Σωτήρα και Λυτρωτή μας».

Προσευχή: Θεέ μου, βοήθησε με, προσωπικά να Σε γνωρίσω και να γευτώ τη σωτηρία του Υιού Σου, ακόμη να κάμω τούτο γνωστό και σ’ άλλους συνανθρώπους μου.