Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αγγελολάτρες και καθολική εκκλησία

Την ένταξη των αγγελολατρών στη δυτική ρωμαική εκκλησία παζαρεύει το Βατικανό. 
Απο το 1992 υπάρχει παπική επιστολή που θέτει το ζήτημα της ενσωμάτωσης των μελών  της Opus Angelorum στο επίσημο δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας σε αντάλλαγμα με την επίσημη αναγνώρισή τους. Τα μέλη της οργάνωσης  Opus Angelorumπροσεύχονται στους αγγέλους για να πατάξουν τους δαίμονες (!) 
 
Η αίρεση της οποίας το λατινικό όνομα σημαίνει «έργο των αγγέλων», ιδρύθηκε από μια Αυστριακή νοικοκυρά το 1978. Η Γκαμπριέλ Μπίτερλιχ ισχυρίστηκε ότι είχε επικοινωνία με έναν αρχάγγελο και ότι είχε καταγράψει δεκάδες ονόματα αγγέλων και δαιμόνων, οι οποίοι μάχονταν μεταξύ τους για τον έλεγχο των θνητών.

Η αίρεση που δρα κυρίως στη γερμανόφωνη Ευρώπη, τη Βραζιλία και την Ινδία, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που έχουν κάνει άμβλωση έχουν τον δαίμονα μέσα τους. Στην οργάνωση της ομάδας συμμετέχουν Καθολικοί ιερείς και μοναχές...
Αλλωστε η λατρεία αγίων και αγγέλων είναι συνυφασμένη με την καθολική πίστη..