Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο προσκοπισμός ως νηπιαγωγείο της Μασονίας

Η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων (Χ.Α.Ν) είναι πρόγονος της σημερινής Οικουμενικής Κίνησης εμφανίστηκε περί τα μέσα του 19ου  αιώνα και κατόρθωσε να εξαπλωθεί πολύ σύντομα σ' όλο τον κόσμο. Δεν εκπροσωπούσε  κανενός είδους  δόγμα . Είχε μια ασαφή, ανακριβή και ημιχριστιανική ιδεολογία.  Μια κοσμοθεωρία στην οποία δεν γινόταν λόγος για την αμαρτία, ούτε για σωτηρία ψυχής. Στο επιτελείο της οργάνωσης  ο ελληνικός τεκτονισμός απένειμε "τας δέουσας τιμάς", επειδή αποτελούνταν κατά τα 9/10 από τέκτονες.
 
Στο Σικάγο της αμερικής έκανε καμπάνια για την νομιμοποίηση  των εκτρώσεων..  Στο Τορόντο του Καναδά, συμφώνησε να μην αναφέρεται πουθενά σε κείμενά της το όνομα του Ιησού Χριστού. Υποστηρίζει πολύ τον προσκοπισμό. Μόνο στις ΗΠΑ, ίδρυσε με δική του πρωτοβουλία 2.000 προσκοπικές μονάδες και ξόδεψε 3.000.000 δολάρια.
Το Ρόταρυ επίσης είναι προθάλαμος της Μασωνίας. Ηρθε στην Ελλάδα το 1928 με μασονική πρωτοβουλία.

Ο Προσκοπισμός
Πρόγονος  επίσης του οικουμενισμού είναι ο προσκοπισμός. Το 1908 ιδρύθηκε στην Αγγλία από τον Λόρδο μασώνο Μπάντεν Πάουελ ο παγκόσμιος οργανισμός των προσκόπων. Στον οργανισμό αυτό έδωσε πλήρες μασωνικό περίβλημα , το 1917 γραμματέας της διεθνούς οργάνωσης προσκόπων, ήταν ο μασώνος  Martin. Στο υπ. αριθμ. 55/1963 τεύχος του «Τεκτονικού Δελτίου» γράφει για την υποδοχή από την μεγάλη στοά της Ελλάδας που έγινε σε μασόνους προσκόπους.
 "Γνωσταί είναι αι σχέσεις τεκτονισμού και προσκοπισμού, ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο αδελφός Μπάντεν Πάουελ" γράφει ο γερμανός μασόνος Daunn και ζητά να ιδρυθούν και στην Ελλάδα προσκοπικές στοές.

Τα λυκόπουλα
Από μια εγκυκλοπαίδεια : "Καλείται λυκιδεύς (δηλ. λυκόπουλο) ο ανήλικος υιός τέκτονος, ο τεθείς  δι' ειδικής επιβλητικής τελετής, καθ' ην επιτρέπεται να παρίσταται και αμύητοι υπό την πνευματική προστασίαν της στοάς, εις την οποίαν συνήθως ανήκει ο πατήρ του..." (τυχαίο ; μάλλον όχι..)