Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Στην ελληνική νομοθεσία υπάγονται πλέον τα blogs της google

Ολα τα Ελληνικά blogs της Google που φιλοξενούνται στη πλατφόρμα του Blogspot έχουν πλέον και κατάληξη .gr πράγμα το οποίο σημαίνει πως πλέον υπάγονται στην Ελληνική νομοθεσία.
Αυτό σημαίνει πως εάν κάποιος κάνει μήνυση σε ένα blog με κατάληξη blogspot.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου, καθώς η Ελληνική δικαιοσύνη προβλέπει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ακόμη και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,το οποίο ειναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Με άλλα λόγια, πλέον εάν κάποιος ενοχλείται από το τρόπο γραφής ενός blogger,ή θεωρει το κείμενο που εχει στο ιστολόγιο του, προσβλητικό για το άτομο του,θα μπορεί να πηγαίνει στην αστυνομία,να καταθέτει μήνυση και έπειτα η υπόθεση θα πηγαίνει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Ετσι λοιπόν η Google υποχρεώνει τους blogers σε ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ , διαφορετικά κινδυνεύουν να γίνουν θαμώνες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ «ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ» ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑΤΑ…