Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ο λόγος του Θεού


Ιωάν.ιδ:15-24

Πολλές φορές θα το ’χεις πει ή θα το ’χεις ακούσει: «αν μ’ αγαπάς, δεν θα μ’ αρνηθείς αυτή τη χάρη». Και μεις σπεύδουμε με χαρά να εκτελέσουμε κάθε επιθυμία, εκείνου τον οποίον αγαπάμε. Όμως, ενώ έτσι φερνόμαστε στους ανθρώπους, ποια είναι η συμπεριφορά μας απέναντι στο Χριστό! Σκέφθηκες αλήθεια ποτέ, πάνω σ’ αυτό το θέμα; Αν όχι, ιδού η ευκαιρία.

Το εδάφιο 15, μ’ άλλα λόγια λέει «Λες πως αγαπάς το Χριστό. Αν όμως ο άγιος λόγος Του ούτε σε ελκύει ούτε τον μελετάς, η αγάπη σου προς το Χριστό μόνο θεωρητική σημασία έχει». Πρόσεξε δε κάτι ακόμα πιο βαθύ στο εδάφιο 21. Λέει «αυτός που έχει τις εντολές Μου και αυτός που τις εκτελεί, είναι αυτός που πραγματικά Με αγαπά». Το να έχεις στο γραφείο σου ή στο κομοδίνο σου την Καινή Διαθήκη, είναι καλό. Όμως μοιάζει με το να ’χεις ένα καλό φάρμακο στο κομοδίνο σου, και να το βλέπεις και να το χαϊδεύεις, χωρίς να το παίρνεις.

Άνοιγε λοιπόν το λόγο του Θεού κάθε μέρα. Κάμε τον, τον αχώριστο πνευματικό σου οδηγό και σύντροφο. Εξάλλου, αυτό το σκοπό δεν έχει αυτό το blog; Είναι ένα βοήθημα στην καθημερινή σου Βιβλική μελέτη. Είναι μια υπόμνηση, ένα κάτι σαν «ούτε μια μέρα χωρίς το λόγο του Θεού». Χωρίς προσωπική, συστηματική μελέτη.

Ας ευχαριστήσουμε το Θεό για το λόγο Του.