Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Δυο ορφανές αδελφές από την Κορέα ξαναβρέθηκαν ύστερα από 40 χρόνια στις ΗΠΑ


Δύο ορφανές αδερφές από τη Νότια Κορέα ξανάσμιξαν τυχαία έπειτα από 40 χρόνια όταν προσλήφθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας Sarasota Herald-Tribune.

Η 46χρονη Χόλι Ο’ Μπράιαν και η 44χρονη ετεροθαλής της αδερφή Μέγκαν Χιουζ ορφάνεψαν στο Πουσάν της Νότιας Κορέας στα μέσα της δεκαετίας του 1970 όταν ο πατέρας τους χτυπήθηκε από τρένο, ανέφεραν οι δύο αδερφές στην εφημερίδα. Καμία δεν έχει μνήμες από τη μητέρα τους.


Η Εούν σουκ Σιν, γνωστή πλέον με το όνομα Μέγκαν, υιοθετήθηκε το 1976 και μεγάλωσε σε μια αμερικανική οικογένεια στο Κίνγκστον στην Νέα Υόρκη.

Η Χόλι ή Ποκ ναμ Σιν, υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από αμερικανικό ζευγάρι και πήγε να ζήσει σχεδόν 300 χιλιόμετρα μακριά στην Αλεξάνδρια της Βιρτζίνια.

Και οι δύο προσελήφθησαν με μερικούς μήνες διαφορά στο νοσοκομείο της Σαρασότα στην Φλόριντα.

Συναντήθηκαν στην ίδια βάρδια στο νοσοκομείο και γρήγορα διαπίστωσαν πως είχαν ασυνήθιστες ομοιότητες. Εκαναν τότε τεστ DNA και τα αποτελέσματα του εργαστηρίου απέδειξαν ότι ήταν αδερφές.

Η ιστορία των δύο αδερφών, αν και σπάνια, δεν είναι πρωτόγνωρη.

Τον Ιούλιο, η εφημερίδα New York Times είχε δημοσιεύσει μια ιστορία με δύο μονοζυγωτικά δίδυμα αδέρφια που από λάθος του μαιευτηρίου χωρίστηκαν, μεγαλώνοντας σε ξεχωριστές οικογένειες και επανενώθηκαν στην ηλικία των 24, όταν οι φίλοι τους παρατήρησαν την μυστηριώδη ομοιότητα.

Το 2013, δύο γυναίκες που γεννήθηκαν στην Φλόριντα και υιοθετήθηκαν από διαφορετικούς γονείς, βρήκαν η μία την άλλη σε ένα μάθημα δημιουργικής γραφής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι αδερφές Σιν από τη Φλόριντα λένε πως ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα επέλεγαν το ίδιο επάγγελμα, πόσο μάλλον ότι θα εργάζονταν στο ίδιο νοσοκομείο.

«Αλλά είμαι χαρούμενη που ασχολήθηκα με αυτόν τον κλάδο, αντί κάποιου άλλου», είπε γελώντας η Χόλι.