Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Γιόγκα και διαλογισμός


Πολλοί άνθρωποι αγνοούν το μυστικισμό της Μέσης Ανατολής κάτω από το πρόσχημα της γιόγκα και του διαλογισμού. Να ξέρεις ότι παρόλο που οι προθέσεις σου μπορεί να είναι καθαρές, του Σατανά δεν είναι. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν να κάνουν με τη Βιβλική πνευματικότητα. Πολλές ανατολικές θρησκείες διδάσκουν ότι η πηγή της σωτηρίας βρίσκεται μέσα μας, και ότι το θεμελιώδες ανθρώπινο πρόβλημα δεν είναι η αμαρτία ενάντια σ’ ένα Άγιο Θεό, αλλά η άγνοια της πραγματικής μας κατάστασης.


Αυτές οι κοσμοθεωρίες συνηγορούν στο διαλογισμό και σε «ανώτερες μορφές ενδιαφερόντων» σαν έναν τρόπο για να ανακαλύψεις μια μυστική εσωτερική τελειότητα.....
Όσο και να φωνάζεις, όσο και να κάνεις εισπνοές, όσο και να οραματίζεσαι, ή να κάνεις συσπάσεις στο σώμα σου, δεν θα μπορέσεις να απομακρύνεις την αμαρτία που σε χωρίζει από τον Κύριο του ουρανού..... όσο «ειρηνικές» κι αν είναι αυτές οι πρακτικές. Ο απόστολος Παύλος προειδοποιεί ότι (Β’ Κορ.ια:14) Και ουδέν θαυμαστόν· διότι αυτός ο Σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός. «Ευχάριστες» εμπειρίες μπορούν να είναι πύλες για μεγάλους κινδύνους. Σε παρακαλώ ξανασκέψου το!