Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Υεμένη: 1.000 παιδιά θύματα ενός "βάρβαρου πολέμου"

Περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί κατά την πολύμηνη και αιματηρή σύγκρουση στην Υεμένη, ενώ ο αριθμός παιδιών που στρατολογούνται ή χρησιμοποιούνται ως μαχητές έχει αυξηθεί αλματωδώς, σύμφωνα με την UNICEF.

Σύμφωνα επίσης με την έκθεση ("Υεμένη: Παιδική Ηλικία σε Κίνδυνο"), ο αριθμός των παιδιών που έχουν στρατολογηθεί ή χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο έχει υπερδιπλασιαστεί, από 156 το 2014 σε 377 φέτος, μέχρι τον μήνα αυτό. Όλες οι μαχόμενες πλευρές στην Υεμένη χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο έφηβους για να αυξήσουν τις δυνάμεις τους, καθώς η συμμετοχή τους στο στρατό τους επιτρέπει να στηρίζουν τις οικογένειές τους χρηματικά.


Ο πόλεμος έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 4.300 άτομα, πολλά από αυτά άμαχοι, ενώ έχουν εξαπλωθεί οι αρρώστιες και η πείνα στη χώρα. Πάνω από 1,3 εκατομμύρια άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τον Μάρτιο, ενώ σχεδόν 10 εκατομμύρια παιδιά - ή 80% του πληθυσμού των ατόμων κάτω από τα 18 - χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια. "Τα παιδιά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος μιάς βάρβαρης ένοπλης σύγκρουσης που κλιμακώθηκε τον Μάρτιο φέτος και δεν δείχνει σημάδια επίλυσης".


Ένα τέταρτο των κέντρων υγείας της χώρας, ή γύρω στα 900, έχουν κλείσει από τον Μάρτιο, και οι ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικό υλικό έχουν αυξηθεί σε όσα παραμένουν ανοιχτά. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 κινδυνεύουν να κολλήσουν ιλαρά, και σχεδόν 2 εκατομμύρια αναμένεται να υποφέρουν από υποσιτισμό, ένα εκατομμύριο παραπάνω από πέρσι.