Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Πόσα ακόμα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο;

Η πραγματικότητα των πολέμων και των επεμβάσεων στις χώρες της μέσης ανατολής και της βορείου Αφρικής αντανακλάται στον θάνατο και των ξεριζωμό των ανθρώπων.

Στην γειτονιά μας τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες των πνιγμών των προσφύγων. Εικόνες με μικρά παιδιά που ξεβράζονται στην θάλασσα είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος που συντελείται.

Νέα τραγωδία σημειώθηκε προχθές ανοικτά της Λέσβου, όταν σκάφος του Λιμενικού, που κλήθηκε για την περισυλλογή προσφύγων που ταξίδευαν με ξύλινο σκάφος από τις τουρκικές ακτές, συγκρούστηκε με το δουλεμπορικό.

Σώθηκαν 32 άτομα, ωστόσο επτά έχασαν τη ζωή τους. Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκαν οι σοροί δύο γυναικών, ενός άντρα, τριών παιδιών και ενός βρέφους. Η πλώρη του ξύλινου σκάφους μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη για εξέταση, ενώ το υπόλοιπο μέρος του σκάφους βυθίστηκε.