Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αποκ.ια:5 Και εαν τις θέλι να βλάψη αυτούς, εξέρχεται πύρ εκ του στόματος αυτών, και κατατρώγει τους εχθρούς αυτών, και εάν τις θέλει να βλάψει αυτούς, πρέπει και αυτός ούτω να θανατωθεί.

Αν κάποιος θέλει ή έχει επιθυμία να τους βλάψει. Εννοεί όχι μόνο εκείνους που πρόκειται να τους βλάψουν στο μέλλον, αλλά και αυτούς που θα έχουν την επιθυμία να τους βλάψουν. Το πυρ που εξέρχεται από το στόμα τους δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα αλλά έχει αλληγορική σημασία. Γιατί αν ήταν πραγματικό τότε αυτό θα ήταν αρκετό για να αμυνθούν και να μη θανατωθούν ποτέ.

Αποκ.ια:17 και ιγ:15 Αυτή η φωτιά που εξέρχεται από το στόμα τους είναι η κρίση του λόγου του Θεού που διακηρύττουν και θα κρίνει αυτό το ασεβές παγκόσμιο σύστημα που απέρριψε την αλήθεια.
Β’ Θεσ.β:10-12 Η κρίση του Θεού είναι μεγάλη, γιατί οι άνθρωποι δεν δέχτηκαν την αγάπη της αλήθειας για να σωθούν. Γι’ αυτό ο Θεός θα στείλει πάνω τους ενέργεια πλάνης, ώστε να πιστέψουν στο ψεύδος και να κατακριθούν.

και εάν τις θέλει να βλάψει αυτούς ούτω πρέπει και αυτός να θανατωθεί.
Είναι ανάγκη αυτοί που επιθυμούν να τους βλάψουν, να θανατωθούν κατά τον ίδιο τρόπο, επειδή αναγγέλλουν ότι θα έρθει όλεθρος σ’ αυτούς που ενώνονται με το σύστημα του Α/χ, αν δεν μετανοήσουν. Ο όλεθρος που αναγγέλλουν αναφέρεται στο δεύτερο θάνατο, τον πνευματικό, στην λίμνη του πυρός. Όποιος λάβει το χάραγμα του θηρίου θα καταδικαστεί αιώνια και αν δεν μετανοήσει και βγει μέσα απ’ αυτό το σύστημα θα χαθεί.
Πολλοί πρόκειται να θανατωθούν σύντομα και μέσα από αυτό το παγκόσμιο σύστημα. Βρισκόμαστε στον καιρό που οι σφραγίδες ανοίγονται από το Αρνίο η μία μετά την άλλη, και ο Α/Χ εξέρχεται για να νικήσει και να κατακτήσει.
Ακολουθεί πόλεμος, πείνα, θάνατος και μετά από όλα αυτά έρχεται η χειρότερη περίοδος στην ανθρώπινη ιστορία, η περίοδος της έκχυσης των 7 πληγών. Τότε, πολλά εκατομμύρια ανθρώπων πρόκειται να θανατωθούν. Η συνενοχή τους και η συμμετοχή τους σ’ αυτό το ασεβές σύστημα, έχει σαν αποτέλεσμα να εκχυθούν οι πληγές πάνω τους, κι έτσι θα θανατωθούν με τον ίδιο τρόπο και βέβαια, θα δοκιμάσουν το δεύτερο θάνατο.
Αποκ.ιδ:9,10 Όσον αφορά στο πώς θα θανατωθούν, εδώ λέει ότι θα πιουν από τον οίνο του θυμού του Θεού και θα βασανιστούν με πυρ και θείον.
Αποκ.ς:10 λέει ότι ο Θεός θα πάρει εκδίκηση για το αίμα των αγίων Του, των δύο μαρτύρων και εδώ στη γη με την έκχυση των πληγών, αλλά και μετά από αυτή τη ζωή θα βασανίζονται αιώνια στο πυρ το άσβεστο.
Από την άλλη πλευρά όμως, επειδή ακόμα βρισκόμαστε στην περίοδο της χάριτος που ο Θεός εργάζεται για να σώσει τους εθνικούς, πολλοί που ήταν κατά της αλήθειας του Θεού θα μετανοήσουν με την μαρτυρία των δύο μαρτύρων και θα ενωθούν μαζί τους πριν το τέλος της Μεγ. θλίψης.
Ίσως ακόμα μερικοί που θανάτωσαν και καταδίωξαν τους Χριστιανούς μετανοήσουν και γίνουν κι αυτοί μάρτυρες για το όνομα του Ιησού. Αυτό το είδαμε να συμβαίνει κατά τη διάρκεια των διωγμών των Χριστιανών από τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Αυτοί που καταδίωκαν τους Χριστιανούς, αργότερα ενωνόταν μαζί τους και έδιναν τη ζωή τους για χάρη του Ιησού.
Όταν ο λόγος του Θεού λέει ότι όποιος λαμβάνει το χάραγμα του θηρίου θα βασανιστεί με πυρ και θείον, αναφέρεται στην ηθελημένη απόφαση που έχουν πάρει να παραδώσουν τη ζωή τους στο Σατανά. Το τελικό αποτέλεσμα για κάποιον που θα λάβει το χάραγμα είναι η αιώνια καταδίκη. Το να λάβει κάποιος το χάραγμα του θηρίου δεν είναι θανάσιμη αμαρτία. Μπορεί να μετανοήσει και να βγει μέσα από αυτό το σύστημα. Αλλιώς τον περιμένει η αιώνια καταδίκη.
Αποκ.ιθ:20 Ο Α/Χ και ο ψευδοπροφήτης ρίχνονται ζωντανοί στη λίμνη την καιγόμενη με το θείο. Είναι οι πρώτοι που έβλαψαν τους δύο μάρτυρες και τώρα θανατώνονται όπως και αυτοί. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που θα τους ακολουθήσουν.

Αποκ.ια:6 Ούτοι έχουσιν εξουσία να κλείσωσι τον ουρανόν, δια να μην βρέχει βροχή εν ταις ημέραις της προφητείας αυτών, και έχουσιν εξουσία επί των υδάτων, να μεταβάλλωσιν αυτά εις αίμα, και να πατάξωσιν την γης με πάσαν πληγήν, οσάκις αν θελήσωσι.

Αυτό αντιστοιχεί με την πείνα που είδαμε στην Αποκ.ς:5-6 στην τρίτη σφραγίδα. Ο τρίτος ίππος που εξέρχεται και είναι μέλας συμβολίζει την πείνα. Υπάρχει άμεσος συσχετισμός της τρίτης σφραγίδας με το γεγονός ότι οι δύο μάρτυρες κλείνουν τον ουρανό για να μην βρέξει, μα αποτέλεσμα να έρθει πείνα πάνω στο πρόσωπο της γης. Η θέση τους αυτή σαν μάρτυρες και σαν αληθινοί άγιοι του Θεού κάνει τους ασεβείς να είναι καταραμένοι, γιατί είναι εναντίον τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους βλάψουν και να τους θανατώσουν.
Ο Θεός δεν ευλογεί τον κόσμο με βροχή, γιατί στέκονται ενάντια σ’ Αυτόν και τους δύο μάρτυρές Του. Οι δύο μάρτυρες φονεύονται από το σύστημα του Α/Χ. Ο Θεός όμως τους βλέπει σαν τον μόνο πραγματικό λαό Του πάνω στη γη αυτό τον καιρό. Είναι οι αληθινοί του μάρτυρες. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι κάτω από το σύστημα του Α/Χ και είναι σε ανταρσία ενάντια στο Θεό.
Ο προφήτης Ηλίας προσευχήθηκε στο Θεό και έκλεισε τον ουρανό να μην βρέξει για 3 ½  χρόνια στις μέρες του βασιλιά Αχαάβ (Α’ Βασιλ.ιζ:1).

και έχουσιν εξουσίαν επί των υδάτων, να μεταβάλλωσιν αυτά εις αίμα, και να πατάξωσιν την γην με πάσαν πληγην, οσάκις εάν θελήσωσι.
Κτυπούν τη γη με κάθε πληγή, που σημαίνει ότι έχουν ένα ευρύ πεδίο διακονίας και εξουσίας με υπερφυσικά σημεία, και γι’ αυτό δεν αναφέρεται μόνο σε μια συγκεκριμένη πληγή. Μιλάει για πάσα πληγή που σημαίνει πολλά είδη πληγών.
Όταν λέει ότι θα πατάξουν τη γη με πάσα πληγή, δεν αναφέρεται στις 7 πληγές της 7ης σφραγίδας που περιγράφονται στα κεφάλαια η και θ, γιατί οι δύο μάρτυρες αναφέρονται σε προγενέστερη χρονική περίοδο.
Αν η ιστορία είναι ακριβής, έχουν συμβεί παρόμοια γεγονότα, όχι βέβαια ίδιου μεγέθους. Επί βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού έγινε ο πιο συστηματικός και ο πιο σκληρός διωγμός κατά των Χριστιανών με σκοπό να θανατωθεί και ο τελευταίος Χριστιανός και να εξαλειφθεί κάθε ίχνος τους. Όμως, όσο σκληρότερα προσπάθησε τόσο περισσότερο ο Θεός άρχισε να κλυδωνίζει την αυτοκρατορία του, και δεν τον άφηνε να πετύχει το σκοπό του. Τελικά δοκίμασαν πείνα, ανομβρία, πλούσιοι άνθρωποι πουλούσαν τα παιδιά τους, πληγές από σκνίπες και ψείρες έπεσαν πάνω τους, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Εξέδωσε μάλιστα και νόμισμα που έγραφε ότι είχε εξολοθρεύσει όλους τους Χριστιανούς, όμως αυτό δεν ήταν αλήθεια. Αργότερα προσεβλήθη από μια θανατηφόρα αρρώστια και κάλεσε τους Χριστιανούς να προσευχηθούν γι αυτόν, και αυτοί το έκαναν.
Ο Θεός καταριέται τη γη, γιατί θανατώνουν τους δύο μάρτυρες Του, και γιατί έχουν πάρει την απόφαση να προσκυνήσουν το θηρίο.
Ιακ.ε:17 Εδώ είναι ένα παράλληλο εδάφιο, που ο προφήτης Ηλίας προσευχήθηκε ενθέρμως να μην βρέξει και έκλεισε ο ουρανός για 3 ½ χρόνια.
Α’ Βασ.ιζ:1 βλέπουμε ότι αυτή η περίοδος είναι ίση σε χρονική διάρκεια με τα πρώτα 3 ½ χρόνια της Μεγ. θλίψης.
Παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί ο προφήτης Ηλίας δεν μπορεί ναι είναι ένας από τους δύο μάρτυρες, ούτε ο Μωυσής, ούτε ο Ενώχ.
Αυτοί οι δύο μάρτυρες δεν είναι δύο άνθρωποι, αλλά δύο γκρουπ ανθρώπων που δίνουν διαταγή να σταματήσει η βροχή με την εξουσία που έχουν από το Θεό. Αυτό μπορούμε να το ερμηνεύσουμε με δύο τρόπους:
α) Ο Θεός καταριέται τον κόσμο χάριν των δύο μαρτύρων, και έτσι αυτοί διατάσσουν να μην βρέξει πλέον, αλλά είναι ο Θεός που ενεργεί διαμέσου αυτών.
β) Αντιλαμβάνονται ότι είναι θέλημα του Θεού να το κάνουν αυτό και διακηρύσσουν ότι δεν πρόκειται να βρέξει πλέον γιατί ο Θεός διέταξε. Όπως και ο προφήτης Ηλίας είπε ότι: Ζεί Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, έμπροσθεν του οποίου παρίσταμαι, δεν θέλει είσθαι τα έτη ταύτα δρόσος ουδέ βροχή, ειμή δια του λόγου του στόματός μου.
Α’ Βασ.ιζ:1 Ο Ηλίας διέταξε, αλλά ο Θεός το έκανε. Έτσι και οι δύο μάρτυρες, λόγω της θέσης που έχουν ενώπιον του Θεού, έχουν εξουσία να κλείσουν τον ουρανό. Οδηγήθηκαν από το Θεό και τώρα είναι αυτοί που διατάσσουν να γίνει.
Η πιο καλή ερμηνεία είναι η πρώτη, όμως δεν μπορούμε να απορρίψουμε και τη δεύτερη, αφού μάλιστα το κείμενο καθαρά αναφέρει ότι ενεργούν πράγματα σύμφωνα με τη θέλησή τους. Έχουν εξουσία να μεταβάλλουν τα νερά σε αίμα, να πατάξουν τη γη με πληγές, οσάκις εάν θελήσωσι.
Στην ίδια αυτή χρονική περίοδο, ο Α/Χ και ο ψευδοπροφήτης θα κάνουν σημεία και τεράστια, και γι’ αυτό το λόγο ο Θεός δίνει στους δύο μάρτυρές Του εξουσία να ενεργήσουν κι αυτοί θαυμαστά σημεία μπροστά στους ανθρώπους για να βεβαιώσουν και να πιστοποιήσουν ότι ο Θεός είναι ζωντανός και αληθινός. Όποτε ο εχθρός έρχεται εναντίον τους για τους προσβάλλει σαν πλημμύρα, τότε το Πνεύμα του Θεού προβάλλει κάποιο εμπόδιο εναντίον του και τους προστατεύει.
Ο ψευδοπροφήτης και η παγκόσμια εκκλησία θα οργιστούν πάρα πολύ εξαιτίας των δύο αυτών μαρτύρων, γιατί τα πραγματικά θαύματα που ο Θεός θα ενεργήσει πάνω σε όλο τον κόσμο, θα διαψεύσουν και θα εκθέσουν τα ψεύτικα θαύματα που ο ψευδοπροφήτης και άλλοι θα κάνουν αυτή την περίοδο. Όσον αφορά στα ψευδή αυτά θαύματα που ο ψευδοπροφήτης θα ενεργεί, μπορούμε να διαβάσουμε στην Β’ Θεσ.β:9 όπου λέει ότι θα έρθει κατ’ ενέργεια του Σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τεράσι ψεύδους.
Αποκ.ιγ:13,14 λέει ότι έκαμνε σημεία μεγάλα, και πυρ έκαμνε να κατεβαίνει από τον ουρανό στη γη. Και πλανούσε τους κατοίκους της γης εξαιτίας των σημείων τα οποία δόθηκαν σε αυτόν να κάνει ενώπιον του θηρίου.