Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Δε νταίυ άφτερ


Έσκυψαν πολλοί με γνήσιο ενδιαφέρον πάνω του για να μάθουν τι θα γίνει την επομένη της πυρηνικής καταστροφής. Πώς θα είναι το περιβάλλον, ποιοι και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν, πόσοι θα είναι αυτοί; Φυσιολογική, ανθρώπινη περιέργεια, αλλά και τραγική άγνοια συνάμα.

Γράφτηκαν πολλά. Κυρίως υποθέσεις και συμπεράσματα. Κάποιοι ευσεβείς πόθοι. Μεγάλη απόσταση απ’ την πραγματικότητα. Ο αξιοθρήνητος άνθρωπος της εποχής μας, οπλισμένος με τα απίθανα μέσα μαζικής καταστροφής, ούτε τη χρήση τους μπορεί να τιθασεύσει, ούτε τις συνέπειες μπορεί να εκτιμήσει. Σαν το άταχτο πιτσιρίκι σκαρφάλωσε στο βράχο και τώρα κοιτάζει το βάραθρο που χάσκει μπρος του και λύνονται τα πόδια του, μα ούτε να γυρίσει πίσω μπορεί.


Η Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών βασισμένη σε ανάλυση μελετών και σε επεξεργασία στοιχείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές καταλήγει και δηλώνει απερίφραστα πως «Επόμενη Μέρα» δεν θα υπάρξει σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος. Εκατό τόνοι πυρηνικής ενέργειας είναι αρκετοί για να καταστρέψουν κάθε είδος ζωής στον πλανήτη μας. Και η ποσότητα αυτή μπορεί να μεταφερθεί από οποιοδήποτε σημερινό πυρηνικό υποβρύχιο.

Ο ισχυρισμός των στρατιωτικών εγκεφάλων που μελετούν τα θέματα αυτά ότι ο πυρηνικός πόλεμος μπορεί να κερδηθεί απ’ το ένα ή το άλλο κράτος μέσα σε λίγες βδομάδες δεν ευσταθεί καθόλου. Απόδειξη αποτελεί η μελέτη των κλιματολογικών συνθηκών που θα ακολουθήσουν την έκρηξη. Το πρώτο πυρηνικό πλήγμα, κατά το οποίο προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί το 10% με 15% των αποθεμάτων της πυρηνικής ενέργειας, θα βυθίσει τη Γη στο σκοτάδι για ένα χρόνο περίπου. Τεράστιες ποσότητες αιθάλης θα εκτοξευθούν στους αιθέρες πάνω απ’ τους βομβαρδιζόμενους στόχους. Εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι γης και καπνού απ’ τις πυρκαγιές θα σχηματίσουν μια μαύρη αδιαπέραστη απ’ τις ακτίνες του ήλιου σκοτεινή κηλίδα, γύρω απ’ τον πλανήτη μας.

Θα ακολουθήσει, βεβαιωμένο αυτό, θερμοκρασιακή αναστροφή, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στα ανώτερα στρώματα στους 100 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην επιφάνεια της γης θα κατέβει στους 15-20 και σε ορισμένες περιοχές όπως η Σιβηρία και οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ στους 45-50 βαθμούς κάτω απ’ το μηδέν. Πυρηνικός χειμώνας θα καλύψει τη Γη επί μήνες, ενώ οι Ευρωπαϊκές χώρες και το μεγαλύτερο μέρος της ασιατικής ηπείρου θα γίνουν στάχτη. Μέσα στο διάστημα αυτό θα εξαφανιστεί κάθε είδος ζωής πάνω στη Γη.

Σύμφωνα με επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος οι νεκροί θα φτάσουν το 1,5 δισεκατομμύριο και οι τραυματίες το 1,1 δισ. Όσοι απομείνουν θα πεθαίνουν κάθε μέρα κατά χιλιάδες από έλλειψη τροφίμων. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις και των δυο πλευρών ένας τέτοιος πόλεμος αποκλείεται νάχει τοπικό χαρακτήρα με τις υπάρχουσες συνθήκες και είναι αδύνατο να περιοριστεί μόνο στην Ευρώπη ή έστω σε κάποια άλλα συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια...

Δεν θα υπάρξει, ας μη ξεγελιόμαστε. Ο εγωισμός του ανθρώπου τον έσπρωξε σ’ ένα λαβύρινθο θανάτου και κάθε του βήμα, κάθε παραμικρή του κίνηση τον φέρνει βαθύτερα στο θάνατο χωρίς ίχνος ελπίδας επιστροφής πλέον.

Ένα απ’ τα πιο πολύτιμα στοιχεία της ζωής του χριστιανού είναι ο λόγος του Θεού. Θαύμα αξεπέραστο. Κάνει εντύπωση πόσο κοντά στα σημερινά πράγματα βρίσκεται, πόσο βαθύς είναι στις εξηγήσεις που δίνει στην αιτιολόγηση της αλήθειας. Προηγείται η άρνηση του Θεού, η απόρριψη και η πρόκριση του εγωισμού. Μετά έρχεται ο θερισμός. Τα όσα ζούμε στις μέρες μας και διαβάζουμε και ακούμε είναι το ισχυρότερο κήρυγμα για ανάγκη επιστροφής και ταπείνωσης. Όταν η καθημερινή μας τραγωδία δεν έχει τη δύναμη να μας φέρει σε συναίσθηση και εκζήτηση του Θεού, δεν μένει καμιά ελπίδα, καμιά δυνατότητα, πουθενά φως για καλύτερες μέρες.