Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δεύτερη έλευση



Καμιά πρόβλεψη, όσο αφορά στη χρονολογία της Δεύτερης Έλευσης του Κυρίου, δεν βγήκε ποτέ αληθινή. Πάμπολλοι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί μ' αυτό, αποδείχθηκε ότι πάντα έκαναν λάθος.


Οι χαρισματικοί Μοντανιστές, που προφήτεψαν την εμφάνιση της Νέας Ιερουσαλήμ το 2ο αιώνα, οι Χριστιανοί που πίστεψαν πως ο τελευταίος αιώνας ήταν το 900-1000 μ.Χ, ο Δομινικανός μοναχός Αδελφός Arnold, που χαιρέτησε το ξημέρωμα μιας νέας περιόδου στο 1260 μ.Χ, ο Βοημός Πατήρ Martinek Hauska, που προφήτεψε τη Δεύτερη Έλευση στο 1420, ο Γερμανός βιβλιοδέτης Hans Nut, που χαιρέτησε τη Χιλιετή Βασιλεία στο 1528, ο Νικόλαος της Cusa, που πρόβλεψε το Τέλος στο 1734, η Μητέρα Ann Lee των Shakers που έλεγε πως ήταν η ενσάρκωση του Χριστού στο 1830 - όλοι τους έκαναν λάθος.

Από τη χρονολογία 1533 των Αναβαπτιστών υπό τον Μελχιόρ Χόφμαν, ως τη χρονολογία του 1844 των Αντβεντιστών υπό τον Γουίλλιαμ Μίλλερ ως τη χρονολογία του 1992 της Κίνησης του Jang Rim Lee, με το όνομα Hyoo-Go όλες οι χρονολογίες έχουν αποτύχει.

Η Μεγάλη Θλίψη του 1976 κατά τον Kack Van Impe, η επιρροή του Εωσφόρου στα 1981 του Arnold Murray, η Αρπαγή στα 1988 κατά τον Whisenant και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος στα 1989 κατά τη Μαρία Στιούαρτ Relfe, όλες έχουν αποδειχθεί ψευδείς.

Όσοι ακολουθούν αυτούς που ορίζουν χρονολογίες θάπρεπε να ψάξουν πολύ για το μέσο όρο του παιχνιδιού τους. Έχοντας παίξει σε άπειρες περιπτώσεις εδώ και 2.000 χρόνια τώρα, λένε διάφορα κάθε φορά, αλλά ο μέσος όρος για τους Έσχατους Καιρούς παραμένει, 000. Γιατί; ΕΠΕΙΔΗ, Η ΒΙΒΛΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Ματθ.κδ:36, Πράξ.α:7). Έτσι: "Ας είναι ο Θεός αληθής, και κάθε άνθρωπος ψεύτης" (Ρωμ.γ:4).