Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Τον καρκίνο τον δημιούργησε ο άνθρωπος



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος είναι χωρίς αμφιβολία μια σύγχρονη ασθένεια κατασκευασμένη από τον άνθρωπο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο ο καρκίνος σκοτώνει πάνω από 150.000 ανθρώπους κάθε χρόνο που σημαίνει ότι ένας στους τρεις θα διαγνωστεί με καρκίνο.


Αυτοί οι ερευνητές δαπάνησαν πολύ από το χρόνο τους μελετώντας μούμιες, απολιθώματα και κλασσική λογοτεχνία. Ήταν σε θέση να συμπεράνουν ότι ο καρκίνος ήταν δημιουργημένος από ανθρώπους. Κι αυτό, επειδή σύμφωνα με την έρευνα, η εμφάνιση όγκων ήταν σπάνια μέχρι πρόσφατα. Υπήρξαν φορές που η ρύπανση και η φτωχή διατροφή ήταν ένα ζήτημα. Όταν μελέτησαν τις αιγυπτιακές μούμιες, δεν βρήκαν σημάδια καρκίνου. Επανενυδάτωσαν εκατοντάδες λωρίδες ιστών και τις εξέτασαν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά κάτω από το μικροσκόπιο.

Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι οι Αιγύπτιοι δεν ζούσαν αρκετά χρόνια ώστε να αναπτυχθεί καρκίνος, αλλά οι ερευνητές απέρριψαν αυτή την άποψη, επισημαίνοντας ότι άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την μεγάλη ηλικία, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτή. Έχει επίσης αναφερθεί ότι ενδείξεις καρκίνου σε απολιθώματα δεν είναι πραγματικά αξιόπιστες. Η λογοτεχνία παρείχε μετά βίας μια ντουζίνα, μάλλον αμφισβητούμενων περιπτώσεων, που βρέθηκαν σε απολιθώματα ζώων.

Κείμενα από την αρχαία Αίγυπτο ήταν γεμάτα με περιπτώσεις που έμοιαζαν με καρκίνο, αλλά αυτά είναι πιο πιθανό να είναι λέπρα ή φλεβίτιδα. Όπως φαίνεται, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πιθανότατα οι πρώτοι που καθόρισαν τον καρκίνο σαν μια συγκεκριμένη ασθένεια. Ήταν επίσης οι πρώτοι που διέκριναν τους όγκους σε κακοήθεις και καλοήθεις. Μόνο στον 17ο αιώνα έχουμε καταγεγραμμένες περιγραφές εγχείρησης του μαστού και άλλων καρκίνων. Οι πρώτες αναφορές ευδιάκριτων όγκων έχουν έρθει από το παρελθόν των τελευταίων 2.000 χρόνων.

Θα νομίζεις ότι με την έλλειψη υγιεινής φροντίδας τότε, θα υπήρχαν άφθονα αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με τον καρκίνο. Δεν υπάρχουν. Αυτό μας αναγκάζει να σηκώσουμε μια κόκκινη σημαία, να το πω έτσι. Ποια νομίζεις ότι θα μπορούσε να είναι η αιτία του ανθρωποκατασκεύαστου καρκίνου;