Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Ενας σκληρός κόσμος..

Η πόλη του Λος Άντζελες ψήφισε νόμο πρόσφατα, ο οποίος ορίζει ότι όλα τα υπάρχοντα που μπορεί να έχει μαζί του ένας άστεγος θα πρέπει να χωράνε σε έναν σκουπιδοντενεκέ.

Εχουν μάλιστα ορίσει και το μέγεθος του τενεκέ, καθώς και το ότι το καπάκι θα πρέπει να κλείνει.

Εκτός από αυτό, ο νέος νόμος θα επιτρέπει στην αστυνομία να κατάσχει ακόμη και τις σκηνές που είναι στημένες στο δημόσιο χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αντί λοιπόν να λαμβάνει μέτρα που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο να ξανασταθούν στα πόδια τους, τους παίρνει και το ελάχιστο καταφύγιο που μπορεί να έχουν, μια σκηνή…

Ο αριθμός των αστέγων στο Λος Άντζελες έχει ανέβει κατά 20% μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και της φούσκας των τιμών των ακινήτων..

Η φούσκα έχει σαν αποτέλεσμα τα πολύ υψηλά ενοίκια. Καθώς πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το να ζουν σε σπίτι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διώχνονται από αυτά και καταλήγουν στο δρόμο.

Παρόλο που στις ΗΠΑ υπάρχει νόμος «ελέγχου ενοικίου», όπου κάθε πόλη μπορεί να συμμετέχει και έτσι να μπορούν να ελέγχονται οι τιμές, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα κτίρια «απελευθερώνονται». Μόνο πέρυσι 1000 διαμερίσματα έπαψαν να είναι στην ρύθμιση, και ένας κατασκευαστής έχει διώξει 237 άτομα από διαμερίσματα που ήταν στον έλεγχο την τελευταία δεκαετία.

Σαν επιστέγασμα ο νόμος αυτός επέτεινε περαιτέρω την αποξένωση, τον φόβο και την απελπισία στους άστεγους, καθώς για άλλη μια φορά φαίνεται καθαρά το εχθρικό πρόσωπο της νέας τάξης πραγμάτων απέναντί τους.