Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΦΥΛΛΑΔΙΑ - 4 πνευματικοί νόμοι

Όπως υπάρχουν φυσικοί νόμοι που κυβερνούν τον φυσικό κόσμο, έτσι υπάρχουν και πνευματικοί νόμοι που κυβερνούν τις σχέσεις μας με το Θεό!

Οι αναφορές του λόγου του Θεού καλό είναι να διαβάζονται μέσα από την Αγία Γραφή.


ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ο Θεός σ’ αγαπά κι έχει ένα θαυμάσιο σχέδιο για τη ζωή σου!
 
Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, δια να μην απολεσθεί πάς ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον (Ιωαν.γ:16).

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

(μιλάει ο Χριστός) ....εγώ ήλθον διά να έχωσι ζωήν και να έχωσιν αυτήν εν αφθονία (Ιωαν.ι:10).

 Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτή την “εν αφθονία ζωή”; 

ΕΠΕΙΔΗ........

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ο άνθρωπος,   εξαιτίας της αμαρτίας είναι αποχωρισμένος από το Θεό. Έτσι, δεν μπορεί να γνωρίσει την αγάπη και το σχέδιο του Θεού για τη ζωή του.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ

Επειδή πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού (Ρωμ.γ:23).

Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για να έχει κοινωνία με το Θεό. Όμως με επιμονή και ισχυρογνωμοσύνη, διάλεξε να τραβήξει το δικό του ανεξάρτητο δρόμο κι έτσι χάλασε τη σχέση του με το Θεό.

Αυτή η ισχυρογνωμοσύνη που χαρακτηρίζεται από έντονη διάθεση ανταρσίας ή παθητική αδιαφορία, είναι η απόδειξη αυτού που η Γραφή ονομάζει αμαρτία.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ


Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος (πνευματικός αποχωρισμός απ’ το Θεό) Ρωμ.ς:23



Ο Θεός είναι Άγιος και ο άνθρωπος αμαρτωλός. Ένα μεγάλο κενό τους χωρίζει. Ο άνθρωπος προσπαθεί να φτάσει το Θεό με δικά του μέσα: καλή ζωή, ηθικολογία, φιλοσοφία κτλ.
Όμως όλες του οι προσπάθειες είναι μάταιες.


ΤΡΙΤΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ο Ιησούς Χριστός είναι η μοναδική πρόνοια του Θεού για την ανθρώπινη αμαρτία. Μόνο δι' Αυτού μπορείς να γευθείς την αγάπη και το σχέδιο του Θεού για τη ζωή σου.

ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣ

Αλλ’ ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπην εις ημάς, διότι ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών (Ρωμ.ε:8).

ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ

Εις τους οποίους εφανέρωσεν εαυτόν ζώντα μετά το πάθος αυτού διά πολλών τεκμηρίων εμφανιζόμενος εις αυτούς σαράντα ημέρας και λέγων τα περί της βασιλείας του Θεού (Πραξ.α:3).

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ


Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς. Εγώ είμαι η οδός η αλήθεια και η ζωή. Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ειμή δι’ εμού (Ιωαν.ιδ:6).

Ο Θεός γεφύρωσε το χάσμα που μας χώριζε απ’ Αυτόν με το θάνατο του Γιου Του, του Ιησού Χριστού, πάνω στο σταυρό αντί για μας.

Όμως δεν είναι αρκετό να γνωρίζεις μόνο αυτούς τους τρεις νόμους..........


ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΝΟΜΟΣ

Πρέπει να δεχτούμε προσωπικά τον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα και Κύριο. Μετά μπορούμε να γνωρίσουμε την αγάπη και το σχέδιο του Θεού για τη ζωή μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

Όσοι δε εδέχθησαν αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γείνωσι τέκνα Θεού, εις τους πιστεύοντας εις το όνομα αυτού (Ιωαν.α:12).

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως και τούτο δεν είναι από σας - Θεού το δώρον. Ουχί εξ έργων διά να μη καυχηθεί τις (Εφεσ.β:8,9).

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

(Μιλάει ο Ιησούς) Ιδού, ίσταμαι εις την θύρα και κρούω, εάν τις ακούσει της φωνής μου και ανοίξει την θύρα θέλω εισέλθει προς αυτόν (Αποκ.γ:20)

Δέχομαι το Χριστό σημαίνει επιστρέφω στο Θεό μετανοημένος κι έτοιμος να υπακούσω στο ευαγγέλιο της σωτηρίας. Βαπτίζομαι στο όνομά Του και Του ζητάω να με δυναμώσει με το Πνεύμα Του το Άγιο. Αυτός συγχωρεί τις αμαρτίες μου και αρχίζει να εργάζεται στη ζωή μου για να με ετοιμάσει για την ώρα της επιστροφής του.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΖΩΕΣ

Αυτοδιοικούμενη ζωή:
Ε: ο εαυτός μας είναι πάνω στο θρόνο.
†: ο Χριστός είναι έξω απ’ τη ζωή
π: τα ενδιαφέροντα διοικούνται απ’ τον εαυτό μας κι έχουν συχνά σαν αποτέλεσμα ασυμφωνία και αποτυχία.


Ο Χριστός οδηγεί τη ζωή
†: ο Χριστός είναι μέσα στη ζωή μας και πάνω στο θρόνο.
Ε: ο εαυτός μας υποχωρεί μπροστά στον Κύριο
·: τα ενδιαφέροντα διοικούνται απ’ το Χριστό με αποτέλεσμα αρμονική ανάπτυξη σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού.